Vier online de taalkundige diversiteit met de Mother Language Meme Challenge

mememl3

Doe mee met de Mother Language Meme Challenge en maak een humoristische of tot nadenken stemmende meme in je moedertaal. Je kunt nog tot 21 februari 2017 meedoen met deze leuke online campagne ter gelegenheid van de Internationale Moedertaaldag.

De Internationale Moedertaaldag [en] werd ingesteld voor het bevorderen en vieren van taalkundige en culturele diversiteit overal in de wereld, met speciale nadruk op inheemse talen, minderheidstalen, erfgoedtalen en bedreigde talen. Dankzij digitale hulpmiddelen en internet is er nu ruimte voor expressie en voor het leggen van contact met anderen die ook aan het revitaliseren van hun moedertaal werken, en dat is uniek.

In samenwerking met Rising Voices en onze vrienden bij het Living Tongues Institute, de First Peoples’ Cultural Council, Indigenous Tweets, het Endangered Languages Project, First Languages Australia, het Digital Language Diversity Project en een aantal partners wereldwijd, nodigt de Mother Language Meme Challenge je uit je creativiteit en passie voor talen te gebruiken voor een meme in je eigen moedertaal.

Meme in de taal Tének uit Mexico. Gemaakt door Luís Flores.

Meme in de taal Tének uit Mexico. Gemaakt door Luís Flores.

Om mee te doen hoef je alleen maar de eenvoudige stappen te volgen die worden beschreven op de website van de Challenge (http://memeML.org). Je zoekt een afbeelding, voegt tekst en hashtags toe, waaronder #MemeML, en deelt je meme op je favoriete socialemediaplatform. Je vindt er ook links naar gratis platforms waarmee je online memes kunt maken en opslaan. In de maand voorafgaand aan Internationale Moedertaaldag 2017 gaan we bijdragen uit de hele wereld delen, retweeten en liken en laten we onze favorieten hier op Rising Voices zien.

Als je lid bent van een organisatie, collectief, project of andere groep die momenteel ergens in de wereld werkt aan het revitaliseren van taal, ben je misschien een van de nieuwe partners die we nog zoeken om deze Challenge te promoten. We zoeken ook mensen die ons kunnen helpen om de website in meer talen te vertalen, zodat we de sprekers van meer talen kunnen bereiken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.