Beleef het daklozenbestaan in Frankrijk via Twitter

Op 17 oktober was het de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede [en]. Vier organisaties, Fondation Abbé Pierre [fr], France Inter [fr], Génération réactive en Fondation Agir contre l'exclusion de Seine-Saint-Denis, besloten om vier daklozen de mogelijkheid te geven om op Twitter te vertellen over hun dagelijkse leven. Ze leven in verschillende Franse steden: Parijs, Metz en Bourges. De blog Tweets2rue gaat dieper in op de doelstelling van het project:   

une expérience de 6 mois où la parole est directement donnée aux personnes de la rue pour raconter, via Twitter, leur quotidien ou partager leurs états d'âmes. 

In dit zes maanden durende project vertellen dakloze mensen zelf hun verhaal via Twitter, het gaat over hun dagelijkse leven en hun ups en downs

Met hun mobiele telefoon vertellen Patrick (, 47, en 3 jaar dakloos), Ryan (, 24, en 4 maanden dakloos), Nicolas (, 36, en 10 jaar dakloos) en Sébastien (, 33, en ook 10 jaar dakloos) op sociale netwerken over hun leven op straat. Je kunt het project ook volgen via de hashtag #tweets2rue.  

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.