Iran: “De generaals van het islamitische regime zullen vanavond nachtmerries hebben”

Verschillende Iraanse cyberactivisten vierden de overwinning van de anti-Kaddafi-troepen in Libië en vergeleken de situatie daar met die in Iran en Syrië. Ze deelden de vreugde over de bevrijding met de Libiërs, maar uitten ook hun zorgen over de toekomst.

23 Khordad publiceerde [fa – alle links] een foto van Kaddafi tussen twee hoge functionarissen van de Iraanse Revolutionaire Garde en schrijft dat “de generaals van het islamitische regime vanavond nachtmerries zullen hebben, hele erge nachtmerries!”

Hamdel schrijft:

Er bestaat geen twijfel over dat er belangrijk nieuws zit aan te komen. Dictators in de regio liggen wakker van de val van Kaddafi en de mogelijke val van Assad [in Syrië]. Ik denk dat als mensen hun regime niet willen, als ze het gevoel hebben dat hun regering niet in hun belang handelt en als ze aangeven dat ze vinden dat de dictators geen andere optie hebben dan opstappen, dan zal de internationale gemeenschap hen helpen.

De val van Kaddafi wordt gevierd bij de Libische ambassade in Tunesië. Foto van Sghaier Khaled © Demotix (22-08-11).

De val van Kaddafi wordt gevierd bij de Libische ambassade in Tunesië. Foto van Sghaier Khaled © Demotix (22-08-11).

Freedom Messenger schrijft op Facebook:

Kaddafi is afgezet en Assad zal ook ten val worden gebracht. We mogen [onze] dictator geen rust of mogelijkheden geven. Laten we donderdag Allahu Akbar [God is groot] op de daken zingen.

UniIran schrijft:

Kaddafi, een half-geschifte dictator, is ten val gebracht. Het is veel moeilijker om een religieuze dictatuur ten val te brengen dan een niet-religieuze dictatuur.

Andishe zegt:

Ik kan niet onder woorden brengen hoe blij ik ben voor de Libiërs. Er is weer een dictator ten val gebracht en de mensen ruiken de vrijheid, maar ik maak me zorgen over de extremistische islamitische groepen die de macht zouden kunnen grijpen.

Sareweshteman bewees eer aan de Libische revolutie en twitterde, met enige spijt: “Waar zijn de Libiërs vandaag, en waar zijn de Iraniërs nu?”

Alireza 222 schrijft:

Ik ben blij voor Libië, maar ik maak me zorgen over de toekomst. Misschien zitten dat soort gevoelens gewoon in je als je in een derdewereldland bent geboren. Ik hoop dat ze niet dezelfde kant opgaan als de Iraanse revolutie in 1979.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.