Hilarisch blog met #fails van de Tunesische verkiezingscampagne

Campagne van de 'Stroom van de Liefde', een politieke partij in Tunesië

Campagne van de ‘Stroom van de Liefde’, een politieke partij in Tunesië

Tunesische netizens crowdsourcen de grappigste en belachelijkste momenten van de verkiezingsrace op een Tumbler-blog met de naam #TnElecFails.

De campagnes voor de Tunesische parlementsverkiezingen zijn op 4 oktober begonnen. Meer dan 5 miljoen geregistreerde kiezers moeten op 26 oktober de 217 leden van de Vergadering van Afgevaardigden van het Volk gaan kiezen.

Twee van de sterkste deelnemers aan de verkiezingen van dit jaar zijn de islamistische Ennahda-beweging, die de winnaar was van de verkiezingen van 2011, en Nidaa Tounes, opgericht in 2012 en geleid door de 86-jarige Beji Caid Essebsi, die diende onder de voormalige autocratische regimes van Habib Bourguiba en Zine el-Abidin Ben Ali.

Maar met meer dan 1300 lijsten en het geschatte aantal van 13.000 kandidaten is er meer dan genoeg om over te lachen in de verkiezingsrace van dit jaar, inclusief de logo's, namen en slogans van de partijen.

Hier volgen wat foto's:

"Vind ik leuk" is het logo van deze partij

“Vind ik leuk” is het logo van deze partij

Naam van de partij: "de ellendigen", slogan: "de hoop van generaties"

Naam van de partij: “de ellendigen”, slogan: “de hoop van generaties”

Deze onafhankelijke lijst 'Ik wil dat mijn land schoon wordt' hing op een muur in de buurt van een middelbare school, zonder de foto's van de kandidaten, met de volgende opmerking: "onze foto's doen er niet toe, wat er toe doet is dat we ons aan onze beloften houden". De foto's werden al snel ingevuld, en als antwoord werd deze opmerking erbij geschreven: "we hebben jullie gezichten toch niet nodig".

Deze onafhankelijke lijst ‘Ik wil dat mijn land schoon wordt’ hing op een muur in de buurt van een middelbare school, zonder de foto's van de kandidaten, met de volgende opmerking: “Onze foto's doen er niet toe, wat er toe doet is dat we ons aan onze beloften houden”. De foto's werden al snel ingevuld, en als antwoord werd deze opmerking erbij geschreven: “We hebben jullie gezichten toch niet nodig”.

Het logo van deze Tunesische partij is een schaar, omdat ze "de veiligheid, de rechtspraak en de overheid willen besnijden"Waarschijnlijk bedoelden ze bestrijden of vrijmaken van corruptie. Maar ze kozen voor "besnijden".

Het logo van deze Tunesische partij is een schaar, omdat ze “de veiligheid, de rechtspraak en de overheid willen besnijden”. Waarschijnlijk bedoelden ze bestrijden of vrijmaken van corruptie. Maar ze kozen voor “besnijden”.

Maar waarom worden de Tunesische verkiezingen belachelijk gemaakt?

Eigenlijk kan het niet anders. Wie moet er nou niet lachen om “de ellendigen, de hoop voor generaties”, of om een partij die “de veiligheid, rechtspraak en overheid wil besnijden”?

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd” is het motto van onze politici, wat ze toepassen in het belang van het volk.

Tegelijkertijd weerspiegelt de spot de ontevredenheid van het volk over de politieke elite in Tunesië, die bijna vier jaar na het afzetten van het regime van Ben Ali weinig heeft gedaan in reactie op de dringende sociaal-economische verwachtingen van de Tunesiërs.

Dat bleek ook uit het protest van een groep werkloze afgestudeerde academici in Metlaoui, een kleine arme stad in de provincie Gafsa in het zuidwesten van Tunesië. Zij hingen hun bullen, met daarop de woorden “te koop” op een muur die bedoeld was voor verkiezingsposters.
te koop

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.