Foto's die je van de Oezbeekse autoriteiten niet mag zien

EurasiaNet.org presenteert “Twintig foto's die je van Oezbekistan niet mag zien” [en], een verzameling zwart-witfoto's van fotojournalist Timur Karpov. De foto's maakten deel uit van een groepstentoonstelling in het Huis van de Fotografie in Tasjkent, maar werden daar twee uur voor het begin van de tentoonstelling op 25 januari uit verwijderd [ru], blijkbaar omdat ze de nationale trots “ondermijnden”. Een andere fotograaf wiens foto's volgens de organisatie van de tentoonstelling “beledigend” waren, is Svetlana Ten. Haar foto's zijn hier te zien.

Karpov is een van de acht activisten die op 29 januari werden vastgezet [en] door de Oezbeekse politie, na een verboden betoging ter ondersteuning van demonstranten in Oekraïne. Karpov kreeg een boete [en] van ongeveer 750 euro van de rechtbank en is nu vrijgelaten.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.