Sluiten

Steun Global Voices en doneer vandaag nog!

Onze vrijwilligers over de hele wereld zetten zich elke dag in om verhalen te schrijven of te vertalen die je nergens anders leest. Maar hiervoor hebben we jouw hulp nodig. Steun onze editors, onze technologie en onze projecten met een donatie aan Global Voices!

Doneer nu

Centraal-Afrikaanse Republiek, “We hopen nog steeds op een vreedzaam samenleven”

Rebels in the Central African Republic. CC License-BY-2.0

Rebellen in de Centraal-Afrikaanse Republiek. CC License-BY-2.0

Terwijl de oorlog tussen de rebellen van de Seleka en het nationale leger van de Centraal-Afrikaanse Republiek nog steeds voortwoedt, neemt de spanning in het kleine stadje Bossangoa toe. De inwoners vrezen voor excessen bij de georganiseerde strijd die christenen en moslims met elkaar leveren. Sommigen blijven echter hopen op een vreedzame afloop, zoals de iman van de grootste moskee:[lien – fr]

Het is ons land, wij zijn hier ook geboren. Maar onze christelijke broeders beschouwen ons nog steeds als vreemdelingen. Ze geven ons de schuld van hun ellende en wij begrijpen dat niet. Wij willen ook vrede.

De humanitaire crisis in het land wordt van dag tot dag ernstiger. Hippolyte Donossio meldt dat de rebellen afgelopen weekend 150 mensen hebben gedood en duizenden huizen in brand gestoken hebben.

 

 

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.