Sneeuwval in de tropen

Le Piton de la Fournaise, a volcano on Reunion Island covered with snow via @Margoow33/

Op het tropische eiland La Réunion gebeurde op 3 juni iets redelijk zeldzaams: er viel sneeuw op de top van de vulkaan Piton de la Fournaise. Linfo.re vertelt [fr] dat er in 1988 voor het eerst en in 2007 voor het laatst sneeuw viel op het eiland.

1 reactie

  • Inderdaad behoorlijk opmerkelijk als je de titel van het artikel leest. Maar in de tropen zijn natuurlijk ook hoge bergen en al kom je maar hoog genoeg dan zal het vanzelf natuurlijk koud genoeg zijn voor sneeuw. Aangezien het bijna niet voorkomt zal het daar ongeveer rond de 2-3 graden op zijn koudst zijn denk ik.

Discussieer mee

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.