Top 10 wereldwijde parodieën op ‘Gangnam Style’

Gangnam Style, de video met de aanstekelijke muziek en malle dansjes van de Koreaanse rapper Psy, was op 3 november 2012 al 630 miljoen bekeken op YouTube. Dat is in de geschiedenis van YouTube een nieuw record voor video's die het vaakst geliked worden [Engels – alle links].

Het ligt voor de hand dat deze superpopulaire video ontelbare gebruikers ertoe heeft aangezet hun eigen video te maken. Uit een flinke hoeveelheid meme's hebben we de 10 beste parodieën op Gangnam Style gekozen.

Om te beginnen, Gangnam Style in de politiek:

1. Gangnam Protest van Ai Weiwei

Een van de meeste recente Gangnam-dansers is de beroemde Chinese kunstenaar/activist Ai Weiwei. Ai Weiwei kwam in het nieuws toen hij in deze video verscheen. Hij droeg een felroze shirt en deed vol passie een raar ‘paardendansje’, maar hij vergat niet om zijn boodschap over censuur over te brengen. Hij droeg namelijk handboeien en veranderde de titel van de video in ‘Grass Mud Horse’ (hier en hier vind je uitleg over de term).

2. Amerikaanse verkiezingen, Mitt Romney Style

Met het oog op de presidentsverkiezingen deze maand maakte College Humor deze video. Een nep-Mitt Romney doet raps en dansjes in deze video en steekt daarmee de draak met Romney's reputatie als rijke, luxe levende, wereldvreemde man.

3. Bolivia Style

Gangnam Style is zelfs in het Boliviaanse politieke landschap gesignaleerd. Een Boliviaanse YouTube-gebruiker, KwonBanYa, heeft een video geüpload met president Evo Morales en vicepresident Alvaro García Linera in de hoofdrol en een aantal andere leden van de regerende partij en de oppositie als figuranten.

+ VN Style

Technisch gezien geen meme, maar wel de moeite waard om te laten zien. Secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon, een Zuid-Koreaan, danst Gangnam Style met Psy op het VN-hoofdkantoor in New York.

En nu wat vreemdere parodieën:

4. Gevangenis Style

Het Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center op de Filipijnen staat bekend om zijn dansoefeningen als manier om de gevangenen te rehabiliteren. Kijk maar eens naar dit schitterende tafereel waarin ontelbare gevangenen in oranje overalls galopperen op de muziek.

5. Badmeester Style

Pret maken en een beetje dollen lijkt onschuldig, maar niet overal, en vooral niet op je werk. Een groep badmeesters in El Monte, Californië, maakte in het gemeentebad in werkkleding een parodie op Gangnam Style en er werden 14 mensen ontslagen. Psy, de Koreaanse popsensatie zelf, heeft erop aangedrongen dat ze hun baan terugkregen. De gemeenteraad heeft inmiddels besloten de betreffende badmeesters weer in dienst te nemen.

Psy zegt vaak iets over de nieuwe versies op zijn hit:

6. Ohio University. Showband Gangnam Style

Hij zei in een interview dat hij een versie van de showband van Ohio University erg leuk vond.

En ten slotte, de meest onwaarschijnlijke versies …

7. Noam Chomsky Style

Een video van MIT in Massachusetts is zeer populair geworden doordat de beroemdste linguïst en activist van de wereld erin meedoet: Noam Chomsky.

8. Sporters Flashmob

Een van de vele sportsterren die met het nummer van Psy heeft meegegaloppeerd is basketbalspeler Roy Hibbert, die hier een flashmob aanvoert.

9. Brunei Style

Brunei is een van de laatste landen waar je als Zuid-Koreaan de Gangnam Style verwacht te horen. Maar hier is hij dan, een hilarische meme van de andere kant van de wereld.

10. Marine Gangnam Style

Een groep mariniers van de Amerikaanse Naval Academy sailors zong mee met de hit van Psy en galoppeerde rond in hun witte uniform. Anders dan de badmeesters die onder vuur kwamen te liggen, kregen deze adelborsten een schouderklopje van de marine.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xhHufV9g4k4

Staat je favoriete versie van Gangnam Style er niet bij? Laat het ons weten in de reacties!

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.