Azerbeidzjan: Zanger/activist roept op tot boycot van Eurovisiesongfestival

News and Noise! doet door middel van een interview met activist en singer-songwriter Cirttan (Azer Mamedov), die asiel heeft aangevraagd in Nederland, een oproep om het Eurovisiesongfestival te boycotten dat dit jaar in Azerbeidzjan wordt gehouden [en – alle links]. Het artikel bevat ook een videoclip die door de burgerrechtenbeweging NIDA uit Azerbeidzjan is gemaakt als parodie op een promotievideo voor Baku, de hoofdstad van het land. Ondertussen vraagt de blog The Economist's Eastern Approaches zich sarcastisch af of de 75-jarige crooner Engelbert Humperdinck, die het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt op het Songfestival, Azerbeidzjan vrijheid kan brengen.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.