Niet alleen Atlanta, maar ook Victoria, B.C.

Racism in Victoria BC Canada

Ik loop graag ‘s nachts rond om kiekjes te maken van Victoria, B.C. Niet iedereen kan dat nu doen. Foto door Nevin Thompson. Licentie: Creative Commons Naamsvermelding 3.0.

Dit artikel is een bewerking van een persoonlijk essay dat oorspronkelijk op Facebook en Medium [en] is gepubliceerd.

Op woensdag 17 maart kwamen bij een vreselijke schietpartij in  Atlanta, Georgia acht vrouwen om het leven. Een blanke man had het gemunt op Aziatische mensen, op vrouwen, op typisch kwetsbare en gestigmatiseerde mensen die afhankelijk zijn van jobs die vaak als sekswerk gecategoriseerd worden om de rekeningen te betalen.

Ik woon in Victoria, British Columbia. Vergeleken met het nabijgelegen Vancouver is Victoria een overwegend blanke stad. We zitten ook op een eiland en ik krijg het gevoel dat schietpartijen en ander radicaal racistisch geweld beschouwd worden als iets dat ergens anders gebeurt. Maar ik denk dat de blanke overheersing en vrouwenhaat waarover we in het nieuws lezen, helemaal niet ver weg is. In plaats daarvan zijn racisme en onderdrukking verankerd in het weefsel van de Canadese samenleving.

Ik verwijt de school ook niet dat ze niet het juiste deed toen ze op de hoogte werd gebracht van een racistisch incident. Het is een structureel en cultureel probleem dat wij als maatschappij falen om de voorrang te geven aan rechtvaardigheid en verantwoordelijkheid, of het zelfs niet begrijpen. In de context van systematisch racisme, was de directeur niet uitgerust met hulpmiddelen of begrip over hoe hij dingen recht moest zetten.

Leer over twee groepen [en] die Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse en Canadese sekswerkers vertegenwoordigen en die migratie, gender, klasse, politie en imperium met elkaar verbinden.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.