Iran: Waar is mijn klasgenoot?

Op Iraanse universiteiten staan lege stoelen waar ooit studenten op zaten die inmiddels zijn verdwenen. Sommigen van hen mogen om religieuze redenen geen onderwijs meer volgen, bijvoorbeeld leden van de bahai-gemeenschap, een religieuze minderheidsgroep die in Iran wordt vervolgd [en]. Anderen zitten in de gevangenis vanwege hun politieke activiteiten, zijn op straat gedood of werden gedwongen om Iran te verlaten. In het gunstigste geval zijn ze alleen maar van de universiteit gestuurd.

Dit jaar heeft Tahkim Vahdat [en], een belangrijke studentenprotestgroep, opgeroepen tot een wereldwijde “Legestoelencampagne” op 7 december, de jaarlijkse studentendag in Iran [en], om de slachtoffers van de verloren hoop op onderwijs te herdenken. Er is een Facebook-pagina [fa] opgezet en op YouTube werden filmpjes geüpload uit solidariteit met verdwenen en onderdrukte studenten in Iran. Hier zijn drie van deze filmpjes.

George Washington University, Verendigde Staten

Barcelona, Spanje

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4535gGdL-qQ

Een boodschap uit Canada voor een student in de gevangenis

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.