Singapore: Woede over mishandeling bejaarde patiënt

Het heet Nightingale Nursing Home, maar het lijkt erop dat sommige verpleegsters niet in het minst lijken op de echte Florence Nightingale.

Singaporezen zijn geschokt en ontdaan nadat afgelopen week verborgen camerabeelden verschenen op YouTube waarin te zien is hoe een 75-jarige vrouw wordt mishandeld in dat verpleeghuis. In de videobeelden is te zien hoe een verpleegster een bejaarde patiënt slaat die in bed ligt:

http://www.youtube.com/watch?v=c7kkJ2Glxko&feature=related

Veel Singaporezen vinden dat de verpleegsters moeten worden gestraft voor de mishandeling. Javert's World schrijft [en – alle links]:

De mensen moeten ook weten hoe het personeel wordt gestraft, misschien is het slechts een mondelinge waarschuwing? Het hoofd van het verpleeghuis moet ook worden gestraft en het slachtoffer en haar familie moeten een schadevergoeding krijgen.

Dit kan iedereen overkomen en het stelt me teleur dat het in Singapore echt is gebeurd.

Reuben Chan merkt op dat maar weinig Singaporezen zelf voor hun bejaarde familieleden willen zorgen:

Wat verwacht je dan, wanneer we de zorg voor onze ouderen uitbesteden aan deze tijdelijke arbeidskrachten, die werk doen waar Singaporezen hun neus voor ophalen? De verpleging is een roeping en niet de glansrijke carrière die Singaporezen nastreven. Veel geld verdienen als arts, dat wil iedereen wel. Maar billen wassen als verpleger niet. Verpleegsters hebben te maken met chagrijnige oude mensen naar wie de eigen kinderen niet omkijken. Als ze weten dat de eigen kinderen van de patiënten deze oude mensen niet eens met respect behandelen, waarom zouden zij dat dan wel doen? Niet iedereen is een Florence Nightingale of een Moeder Theresa.

Loh and behold vermoedt dat ook in andere verpleeghuizen gevallen van mishandeling voorkomen:

De identiteit van die achterlijke figuren van Nightingale Nursing Home moet worden achterhaald en ze moeten in de bak worden gegooid, net zoals die arme bejaarde vrouw in dat bed werd gedumpt. En de sleutel mag worden weggegooid.

Hoeveel gevallen van mishandeling moeten er aan het licht komen voordat er echt iets aan wordt gedaan?

Van de verschrikkingen in zulke verpleeghuizen, waar vooral ongeschoolde, demente bewoners vastzitten, kan ik me slechts een voorstelling maken.

Ik ben er van overtuigd dat er andere gevallen van mishandeling zijn, waar het publiek niets van af weet.

Gebleken is dat de zoon van de bejaarde vrouw in de video het incident meer dan drie maanden geleden heeft gemeld bij de gezondheidsdienst. Sommige schrijvers denken dat de regering de kwestie ‘in de doofpot heeft gestopt’ gedurende de verkiezingscampagne afgelopen maand.

Onlangs heeft de regering het verpleeghuis een voorlopige patiëntenstop opgelegd. mrbrown.com vindt het vreemd dat schorsing de enige straf was die het verpleeghuis kreeg opgelegd:

Niemand is vervolgd, er zijn geen koppen gerold en het verpleeghuis kreeg alleen een verbod om nieuwe patiënten op te nemen.

Schandalig.

Een greep uit de reacties op Twitter en Facebook:

@Evan_Lby: Probeert Nightingale Nursing Home nieuwe Singaporese worstelaars te kweken? Oude mensen op bed smijten, in het gezicht slaan…

Chan CL: het Ministerie van Volksgezondheid moet dit verpleeghuis sluiten. Alleen de naam al is een schande.

De kwestie heeft een discussie aangewakkerd over de kwaliteit van de gezondheidszorg in Singapore. Therese Leung en Sumytra Menon bespreken enkele maatregelen om de beschikbaarheid van gezondheidszorg voor de vergrijzende bevolking van Singapore te verbeteren:

Op lange termijn moet Singapore nieuwe manieren vinden om lokale arbeidskrachten te stimuleren zich in te zetten voor de langdurige zorg, zodat we minder afhankelijk worden van buitenlandse arbeidskrachten. Wij denken aan een combinatie van structurele wijzigingen in deze banen op het gebied van salaris, doorgroeimogelijkheden en toezicht.

Uit onderzoek blijkt dat het verhogen van het salarisniveau het werken in de langdurige zorg aantrekkelijker kan maken voor lokale arbeidskrachten en ervoor kan zorgen dat ze in die sector aan het werk blijven. Loonsverhoging moet niet worden aangeboden als een eenmalige bonus, maar moet structureel worden vastgelegd in een stapsgewijze loonschaal waarin ervaringsjaren worden beloond.

Volgens de auteurs is tegenwoordig een op de twaalf Singaporezen 65 jaar of ouder, maar in 2030 zal een op de vijf 65-plusser zijn.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.