Videowedstrijd: Internet voor Vrede

Het internet is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede van 2010. Als onderdeel van het doorlopende debat over de bijdrage van internet aan onze maatschappij [en – alle links] organiseren uitgever Condé Nast en Google Ierland samen een videowedstrijd. De winnaar krijgt een reis naar de prijsuitreiking aangeboden en zijn of haar video wordt op MTV Italië vertoond.

De wedstrijdregels zijn vrij simpel. Klik op de link voor de volledige voorwaarden:

De video mag niet langer dan vijf (5) minuten zijn. De video, die in elke taal mag zijn, moet in het Engels zijn ondertiteld. De ondertitels moeten leesbaar zijn en een juiste vertaling van de gesproken tekst zijn. De video moet een creatieve voorstelling zijn van hoe internet een effectief middel voor vrede is zoals geformuleerd in het Internet for Peace-manifest (I4P Manifesto) dat op het Internet for Peace-kanaal is gepubliceerd.

De deadline voor het insturen van video's is 1 september. Maar het aantal stemmen en de populariteit van de geüploade video tellen mee voor de beoordeling, dus als je je video nog niet hebt geüpload kun je dat maar beter zo snel mogelijk doen! Je kunt ook de andere inzendingen bekijken en op je favoriete video's stemmen.

De jury, bestaande uit Gilberto Gil, Yoani Sanchez, Gabriele Salvatores, Ory Okolloh, Ai Wei Wei, Nobuyuki Hayashi (Nobi) en Nadine Toukan, kiest één winnaar op basis van creativiteit, technische uitvoering, aantal stemmen, originaliteit en hoe goed de video het I4P-manifest weergeeft en interpreteert.

Hieronder kun je een aantal inzendingen bekijken.

Een groep Palestijnse en Israëlische tieners die al drie jaar samenwerken zingen in deze muziekvideo over vrede.

Yuri uit Rusland heeft een video gemaakt over nationale stereotypen en hoe het internet kan helpen om deze tegen te gaan en te laten zien hoe mensen echt zijn.

Bekijk dus de video met het Internet for Peace-manifest voor inspiratie voor je eigen video, stuur je video in en stem op je favoriete inzendingen!

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.