Verenigde Naties: Filmwedstrijd over migratie voor 9- tot 25-jarigen

De Alliantie van Beschavingen van de Verenigde Naties organiseert de filmwedstrijd Plural+ [en] over het opbouwen van een meer inclusieve, tolerante maatschappij. De wedstrijd loopt tot 30 september en iedereen tussen de 9 en 25 jaar oud kan meedoen. De bedoeling is dat deelnemers een filmpje maken van 1 tot 5 minuten (inclusief titel en aftiteling) over migratie, diversiteit, tolerantie en andere vergelijkbare onderwerpen. De precieze regels [en] voor de wedstrijd Plural + staan op de website, in het Engels, Spaans, Frans en Arabisch.

film team by extranoise http://www.flickr.com/photos/extranoise/155085339/

Filmteam, van Flickr-gebruiker extranoise http://www.flickr.com/photos/extranoise/155085339/

Op de website staat de volgende uitnodiging:

Wij erkennen dat jongeren de macht hebben om sociale veranderingen tot stand te brengen in een wereld die vaak wordt gekenmerkt door intolerantie en culturele en religieuze verschillen. PLURAL+ is er dan ook op gericht om jongeren te betrekken bij het aanpakken van de belangrijkste kwesties in hun gemeenschap die te maken hebben met de integratie van migranten, inclusiviteit, identiteit, diversiteit, mensenrechten en sociale cohesie. De praktische bijdragen van jongeren – of dit nu migranten, tweedegeneratiemigranten of autochtonen zijn – kunnen voortkomen uit het identificeren van beperkingen, maar ook uit het bevorderen van een klimaat van respect en waardering voor elkaar en zo helpen de weg te wijzen naar een betere wereld.

De filmpjes hoeven niet speciaal voor deze wedstrijd te zijn gemaakt, maar ze moeten na januari 2008 zijn gemaakt. Het verschil tussen deze wedstrijd en eerdere wedstrijden die we op Global Voices hebben aangekondigd, is dat je je inzending niet online kunt insturen, maar dat je een dvd moet opsturen naar het kantoor van de VN Alliantie voor Beschavingen in New York. De filmpjes moeten in het Engels zijn of Engelse ondertitels hebben. Alleen inzendingen die vóór 30 september zijn ontvangen tellen mee.

Maak gebruik van deze gelegenheid als je binnen de leeftijdsgroep voor deze wedstrijd valt. Als je mensen kent die in aanmerking komen, wijs hen dan op de wedstrijd. Plaats een reactie op dit artikel als je eigen filmpje of dat van een andere deelnemer online staat. Lees de veelgestelde vragen, de regels en andere relevante informatie [en] over de wedstrijd goed door.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.