Myanmar: Rukwind woedde door Mandalay City

MgHla schreef dat op 6 mei 2009 een heftige wind woedde door Mandalay, de derde hoofdstad van Myanmar.

Photo from the blog of MgHla

Foto van de blog van MgHla

Hij schreef:

“Nadat ik een seminar had bijgewoond, kwam ik rond 4 uur ‘s middags terug van kantoor. Onderweg zag ik een wervelwind en er was veel stof. Toen ik niet lang daarna op kantoor kwam, rond half vijf, was de wind toegenomen en begon het ook te regenen. Waarschijnlijk omdat de wind te sterk was, kwam de regen niet recht van boven, maar van opzij. Er was ook veel lawaai. Gelukkig duurde het niet langer dan een half uur. Als het 3 of 4 uur lang was doorgegaan, zou het net als cycloon Nargis zijn geweest. Toen ik uit mijn werk kwam, zag ik dat de billboard op de hoek van de 80th  Street en 35th Street op de grond lag. Ik hoorde dat de achterkant van een auto was verpletterd onder de billboard, maar toen ik erlangs liep, was de auto er niet meer. De hoeken van een reclamebord voor motorolie waren helemaal verkreukeld. Kleinere billboards op een treinviaduct in 35th Street waren ook gevallen of kapot. Het wordt tijd dat de gemeente de staat van de billboards gaat controleren. Ze moeten de vergunningen die worden afgegeven voor het plaatsen van billboards boven onze hoofden eens nauwkeurig bekijken….”

Het in het originele artikel vermelde citaat is een vertaling door de auteur. Het originele citaat is geschreven in het Birmees.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.