Zuid-Afrika: “Glad to be a Girl” is beste Afrikaanse weblog

The 2009 Bloggies [en] heeft Glad to be a Girl [en] uitgeroepen tot Beste Afrikaanse Weblog. Glad to be a Girl is het weblog van een blogger uit Johannesburg met de naam Phillygirl. In haar profiel staat: Waad door mijn waanzin en geniet van mijn genialiteit! Bescheidenheid druipt met emmers tegelijk van me af ;) Sarcasme is mijn favoriete wapen. Christenen, moslims & joden geloven maar in één God meer dan ik.

De andere genomineerde weblogs in de categorie Beste Afrikaanse Weblog waren Being Brazen [en] uit Zuid-Afrika, Appfrica [en] en West Africa Wins Always [en] uit Ivoorkust en Scarlett Lion [en] uit Liberia.

Phillygirl las het goede nieuws in de twitterstream van White African. Ze viert het goede nieuws in een artikel met de titel “International Bloggebrity Coming Thru” [en]:

OMG! Ik geloof dat ik gewonnen heb. De officiële site is nog niet bijgewerkt (stelletje luilakken!), maar ik heb ontzettend veel bezoekers gehad, ik kreeg een reactie op mijn artikel van gisteren waarin ik met mijn prijs wordt gefeliciteerd en dit zag ik in de twitterstream van @whiteafrican:

whiteafrican_twitter

Zou het waar zijn? Helaas krijg ik geen toegang tot de zoekfunctie van Twitter, maar ik heb wat online gezocht en ik zag het ook op het Gossip Rocks Forum. Ik denk dat het waar is. YAY.

Wow. Ik ben nog in shock. Dit is echt geweldig. En ja, ik weet het, ik ben niet echt de beste Afrikaanse Blogger, niet eens de beste Zuid-Afrikaanse Blogger, maar wat maakt het uit, ik neem wat ik krijgen kan. ;) Welkom alle nieuwe lezers die mijn site voor het eerst bezoeken na deze prijs, vanwege jullie is de prijs (en zelfs alleen al het bereiken van de finale) belangrijk. Publiciteit. Daar gaat het allemaal om … de prijzen bedoel ik, dat is niet waarom ik normaal gesproken blog.

In een ander artikel, “Choosing an award reward” [en], vraagt ze om suggesties hoe ze het kan vieren:

Wow, gisteren was echt een geweldige dag. :) Ik ben nog steeds verbaasd over de prijs. Maar ik ben ontzettend blij met de steun die ik erdoor heb gekregen … want ik had eigenlijk vooral reacties verwacht in de trant van hoe kan ik het Beste Afrikaanse Weblog worden blabla. Maar gelukkig heb ik nog niet van dat soort reacties gezien. Ik hou wel in mijn achterhoofd (dat gedeelte waar ik doodmoe van word) dat ze nog wel zullen komen, de andere schoen, zeg maar. Maar tot nu toe lijkt het erop dat Zuid-Afrikanen gewoon blij zijn voor een andere Zuid-Afrikaan. :) Ik heb een prachtige vermelding gekregen op SA Rocks en een hoofdartikel op BizCommunity.

Aanvulling 09.02 uur: En ik ontdekte net dat ik ook word genoemd op News24. :) Een vriendin van me stuurde me een berichtje om me te feliciteren nadat ze het daar had gelezen! Ongelooflijk :)

Maar nu: hoe ga ik het vieren? Aangezien ik de prijsuitreiking heb gemist (die was tenslotte helemaal in Texas) en er geen echte prijs is behalve het prestige en de status (en tig miljoen nieuwe bezoekers), vind ik dat ik mezelf op de een of andere manier moet trakteren. Wat je er ook van vindt, het is toch best een gedenkwaardige gebeurtenis en ik vind dat ik dat voor mezelf op de een of andere manier moet vieren. Ga ik nu dan dat gepersonaliseerde kenteken bestellen waar ik een tijdje geleden aan dacht (ik weet zeker dat ik het daar eerder over heb gehad in dit weblog, maar ik kan het artikel gewoon niet meer vinden!)? Hoe dan ook, ik heb al een tijdje een kenteken in gedachten: GLD2BGR L(impopo). Maar het kost 2500 rand [192 euro] … voor iets wat ik niet echt nodig heb. Ik bedoel, het zou heel cool zijn, maar snap je mijn probleem? En ik keek net nog even online en op Plates.co.za wordt Limpopo nog steeds Northern Province genoemd (en daar kost het 2500 rand, dat is waar ik de prijs eerder vandaan had), maar volgens de website van de regering kost een gepersonaliseerd kenteken van Limpopo maar 1500 rand. Ik weet het niet.

In “Bits and Bobs” [en] heeft ze het over de “mediahype”:

De afgelopen dagen waren fantastisch. :) Na de “mediahype” (haha!) van gisteren blijft het maar doorgaan … Ik ben gevraagd om als eerste gastpresentator de Top 10 voor te lezen in The Digital Edge voor de nieuwe aflevering van maandag en ik ben geïnterviewd door een krant!

Andere leuke dingen: het aantal unieke bezoekers van mijn site was gisteren meer dan 1000. :) Maar vandaag verwacht ik dat het weer normaal wordt.

Moet ze het vieren met een tatoeage of een gepersonaliseerd kenteken?

O, en uit jullie reacties op mijn artikel van gisteren blijkt gelukkig dat de meerderheid van jullie het met me eens is dat een gepersonaliseerd kenteken geldverspilling is. ;) Misschien moet ik eindelijk die tatoeage laten zetten waar ik aan zat te denken. Ik heb er eigenlijk altijd al eentje willen hebben, maar wist nooit wat (of waar). Het idee van iets met een betekenis lijkt me wel wat, zoals ik al eerder zei, en ik zit te denken aan het logo van Glad to be a Girl. Ik heb het zelf ontworpen en het maakt nu al iets meer dan twee jaar een belangrijk deel van mijn leven uit … hmmm, op de een of andere manier lijkt twee jaar nog niet belangrijk genoeg … misschien wacht ik tot het eerste lustrum ;) Hahahahahaha. We zullen wel zien.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.