Journalist gearresteerd in Mauritanië

صورة للصحفي باباه ولد عابدين (من صفحته الشخصية على فيسبوك )

De gearresteerde journalist Baba Ould Abidine (de foto komt van zijn persoonlijke Facebookpagina)

De Mauritaanse journalist en blogger Baba Ould Abidine [links – fr] is woensdag 7 augustus 2013 door de Mauritaanse politie gearresteerdBaba Ould Abidine is correspondent voor de informatiesite “Mourassiloune” (Reporters) in de regio Tagant in centraal Mauritanië en hij beheert het informatieblog Lebjawi.

De journalist was naar het kantoor van het openbaar Ministerie van de regio gegaan om informatie te krijgen over een  verkrachting, die twee dagen voor zijn arrestatie had plaatsgevonden op het platteland van Tagant. Familieleden van het slachtoffer beschuldigen de autoriteiten ervan dat zij de zaak gesloten hebben en de verkrachter vrijgelaten. Daarop beval de officier van justitie de onmiddellijke arrestatie van Baba Ould Abidine.

De Mauritaanse journalist Sidi Mohammed Ould Bellamech stelt op zijn Facebookpagina de vraag:

Wie wil de enige journalist in de regio Tagant, onze geachte collega Babal Ould Abidine het zwijgen opleggen?

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.