Syrië: Burgervideo's tonen gruwelijkheden in Daraa

Terwijl er nog steeds hard wordt opgetreden tegen demonstranten [en – alle links] in Daraa en er steeds meer meldingen van doden binnenkomen, maken burgerjournalisten in de stad video's die ze uploaden op YouTube, dat pas onlangs werd vrijgegeven in Syrië. In de video's, die allemaal op 23 maart 2011 zijn geüpload, is te zien hoe gewelddadig er wordt opgetreden tegen Syriërs in de zuidelijke stad Daraa.

WAARSCHUWING: Sommige van deze video's bevatten zeer schokkende beelden.

In deze zeer schokkende video, op YouTube geüpload door , roepen burgers om een ambulance voor een jongeman die vermoedelijk is neergeschoten. Eerst is te zien hoe drie mannen op straat liggen, maar de camera draait dan en laat zien dat nog meer mensen gewond zijn. Op de achtergrond zijn nog meer schoten te horen. De camera draait dan weer en zoomt in op verschillende ernstig gewonde mannen.

In deze video, ook geüpload door , brengen burgers een man in veiligheid terwijl op de achtergrond schoten te horen zijn.

In deze onduidelijke video zijn schoten te horen terwijl demonstranten op straat demonstreren; een man roept “Allah is groot!”, waarna te zien is hoe iets wat lijkt op traangas zich over de menigte uitspreidt. Geüpload op YouTube door :
http://www.youtube.com/watch?v=iJp7lKt1I3I

Deze video is gemaakt tijdens de begrafenisstoet van 23 maart voor de zes martelaars van de aanval, ‘s ochtends vroeg, op de Al Omari-moskee. De menigte scandeert: “Er is maar één god, en dat is Allah, en de martelaars zijn bij Allah!” Geüpload op YouTube door :
http://www.youtube.com/watch?v=Xce6iCe7vhE&feature=player_embedded#at=34

In deze schokkende video is de omvang van het bloedbad te zien: er liggen lichamen op straat en er wordt geschoten op mensen die proberen de lichamen weg te halen. Een groep mannen schuilt achter een busje voor de kogels. Geüpload op YouTube door .

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.