Libië: Protesten tegen Gaddafi beginnen eerder dan gepland

Kolonel Moammar Gaddafi is al meer dan veertig jaar aan de macht in Libië. Volgens Wikipedia is hij momenteel het langst regerend, niet-koninklijk staatshoofd in de wereld. In de hoop dat ze het voorbeeld van de recente volksopstanden in Egypte en Tunesië kunnen volgen, hebben Libische pro-democratieactivisten opgeroepen tot demonstraties tegen het 41-jarige autocratische regime van Gaddafi. 17 februari is uitgeroepen tot “Dag van Woede” en via sociale media willen ze miljoenen mensen overhalen om de straat op te gaan en vreedzaam op te roepen tot veranderingen. Maar het lijkt erop dat de Libiërs niet kunnen wachten om hun woede en boosheid op hun leider te uiten, want velen besloten vandaag al te demonstreren.

In de stad Benghazi, de op een na grootste stad in Libië, verzamelden demonstranten zich voor het hoofdkantoor van politie, waar ze leuzen riepen tegen de “corrupte leiders van het land”. De autoriteiten zouden hier met harde hand op hebben gereageerd.

Deze video, die door enoughgaddafi [en – alle links] op YouTube is gezet, is opgenomen in Benghazi:

Nog een video van dezelfde demonstratie in Benghazi, ook van enoughgaddafi:

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.