Indiase professor maakt wegen van plastic afval

Deze bijdrage van Todd Reubold werd oorspronkelijk gepubliceerd op Ensia.com, een tijdschrift over actiegerichte, internationale oplossingen voor het milieu, en wordt hier opnieuw gepubliceerd als onderdeel van een afspraak over het delen van content.

Vervuiling door plastic is een van ‘s werelds grootste uitdagingen. Vorige week nog meldden wetenschappers in het tijdschrift Scientific Reports dat het gewicht van de plasticsoep in de Grote Oceaan meer dan 16 keer groter is dan men dacht.

Dit betekent dat het belangrijker is dan ooit om manieren te vinden voor recycling en hergebruik van plastic afval.

En daar hebben we dus Rajagopalan Vasudevan voor nodig, professor aan het Thiagarajar College of Engineering in Madurai in India. Hij zag dat plastic afval een steeds groter probleem werd in zijn land en bedacht een manier om gerecycled, versnipperd plastic afval om te zetten in flexibele en duurzame wegen:

When I started the work, some of the companies in the United States they came to know that, they were offering a lot of money. They wanted the technology to be given to them, but I said no, we are not giving like that. I'm giving to my country freely.

Toen ik hiermee begon, hoorden een aantal Amerikaanse bedrijven ervan en ze boden er veel geld voor. Ze wilden de technologie hebben, maar ik heb nee gezegd. We geven die niet zomaar weg. Ik geef de technologie helemaal aan mijn eigen land.

Tot nu toe zijn er duizenden kilometers wegen in India gelegd door middel van het proces dat hij heeft bedacht. Hiermee wordt de hoeveelheid plastic afval dat anders in het milieu terecht was gekomen, ingeperkt:

India's got 41 lakhs (4.1 million) kilometers, only 1 lakh is laid. The other roads should be laid. That is the motivation for the whole work.

India heeft 41 lakh (4,1 miljoen) kilometer, maar slechts 1 lakh ligt er. De andere wegen moeten ook gelegd worden. Dat is de motivatie die het hele project drijft.

Filmmaker Seth Coleman uit Boedapest (Hongarije) heeft deze video geproduceerd, opgenomen en bewerkt.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.