Bahrein: Politie slaat protesten neer

Vandaag, 14 februari 2011, vonden in Bahrein ‘illegale’ protesten plaats. Demonstranten organiseerden een ‘Dag van Woede’, daartoe geïnspireerd door de volksopstanden in Egypte en Tunesië. Verschillende filmpjes van de betogingen zijn verspreid via YouTube en laten zien hoe de protesten hard werden neergeslagen. Daarbij vielen één dode en veel gewonden.

Bahrein is een kleine eilandstaat met ongeveer 1,2 miljoen inwoners [en], gelegen tegen de westelijke oever van de Perzische Golf. Het land is een constitutionele monarchie met een slechte reputatie op het gebied van mensenrechten en gevaarlijk grote verschillen tussen arm en rijk.

smohd92 deelt deze video vanuit het dorp Diraz. Getoond wordt hoe oproerpolitie de aanval opent op vreedzame betogers en gaat schieten op vluchtende mensen.

Iets dergelijks gebeurde in Al Daih, waar een vreedzame demonstratie uiteen werd gedreven door de politie, die van nabij met traangasgranaten schoot op vluchtende betogers. Margadoosh plaatste deze video:

mudaif kwam met onderstaande video van een demonstratie in Sanabis. Betogers, waaronder veel vrouwen, lopen over straat. Even later schuilen een aantal mensen tussen twee gebouwen, als er rook omhoog komt uit dingen die lijken op traangasgranaten. Aan het eind van het filmpje is een man te zien met een zwaar gescheurde bovenlip, waarschijnlijk ten gevolge van gevechten.

http://www.youtube.com/watch?v=inHDgMmBnYk

Een video van afgelopen zondagavond in Karzakan toont de politie tegenover een groep mensen, te midden van een verkeerschaos. De politie begint te schieten met rubber kogels op auto's en mensen, met een kakofonie van autoclaxons en -alarmen tot gevolg, en uiteindelijk gegil. Deze video wordt geblokkeerd in Bahrein.

Iedereen in Bahrein die probeert deze video te zien, krijgt onderstaande blokkademelding voor zijn neus:

Bahrein blokkeert video

Een melding van de blokkade van een YouTube-video op 14 februari

Deze video van het YouTube-kanaal van bh1net, toont een paar seconden van een demonstratie in Ma'ameer, op het eiland Sitra:

http://www.youtube.com/watch?v=cFSZ5npJ7-Y

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.