Wereldwijd: Ramadanwensen

Een klassiek feestelijk plaatje

De ramadan begint bijna overal in de wereld en dus worden er ook weer gelukwensen rondgestuurd voor deze heilige maand. Van postzegels [en – alle links] tot boodschappen van presidenten: de ramadan is officieel online. Zelfs de humoristische site someecards heeft een hele categorie ramadankaarten.

Elk jaar delen moslims over de hele wereld via internet afbeeldingen met elkaar om ramadan te vieren. De meeste van deze afbeeldingen zijn heel serieus, zoals het voorbeeld links, maar er is ook genoeg humor.

Een klassieker die ook dit jaar weer opduikt is een poster, zogenaamd voor een studentenevenement, die op Failblog is gepubliceerd. Via de poster worden studenten rond het middaguur uitgenodigd voor een lezing over de ramadan, “de vastenmaand”, onder het genot van een pizza:

Ramadanposter

Blogger Moo, die verantwoordelijk is voor de “Mooslim lolcats”-meme, heeft een grappige rebus gemaakt om lezers dit jaar een gelukkig ramadan te wensen, in een artikel met de titel “Ram a dan moo barracks” (“Ramadan mubarak” is Arabisch voor “Gezegend ramadan”):

Ram a dan

Op Facebook doet dit jaar een plaatje de ronde waarin de namen van de bekende moslims Tariq Ramadan, de Egyptische president Hosni Mubarak en basketballer Kareem Abdul Jabbar zijn verwerkt:

Ramadan Kareem

Ga naar jannah.org voor meer ramadanhumor in het Engels en in het Arabisch.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.