Egypte: Weeskinderen tekenen Google-logo's

Meer dan 160 Egyptische weeskinderen hebben meegedaan aan een Google Doodle-wedstrijd [ar] die voor het eerst in Egypte en het Midden-Oosten werd gehouden. De winnende tekening wordt op 3 april, Wezendag in Egypte, als logo op de Egyptische homepage van Google, google.com.eg [ar], getoond. Wezendag wordt elk jaar op de eerste vrijdag van april gevierd.

De afgelopen paar jaar heeft Google meer interesse getoond in het Midden-Oosten, te beginnen met de opening van hun kantoor voor het Midden-Oosten in Egypte [en] in 2006. Daarnaast heeft Google onlangs een nieuw weblog in het Arabisch [ar] gelanceerd.

Teedoz [ar] schrijft het volgende over de wedstrijd:

تسعى جوجل دائما إلى إظهار إهتمامها بالعديد من الدول والاجتماعات عبر المساهمة في نشر الوعي بموضوع معين, واحد الاساليب التي تتبعها جوجل هو تغيير شعارها في الصفحة الرئيسية والذي تسميه الشركة Doodle , ومع إقتراب يوم الطفل اليتيم والذي سيوافق 3/أبريل فإن جوجل بدأت مسابقة لإعادة تصميم شعار موقع جوجل المصري حيث إشترك أكثر من 200 يتيم قاموا بإعادة تصميم شعار جوجل ليعكس ماتعنيه مصر وماذا يعني ان تكون مصريا.
Google probeert altijd interesse in veel landen te tonen door middel van bijeenkomsten en het bijdragen aan het verspreiden van kennis over een bepaald onderwerp. Een van de manieren om dit te doen is door het Google-logo op de homepage, dat door het bedrijf de doodle wordt genoemd, te veranderen. In de aanloop naar Wezendag, op 3 april, organiseerde Google een nieuwe wedstrijd waaraan 200 weeskinderen meededen om een nieuw Google-logo te ontwerpen dat weergeeft wat er speelt in Egypte en wat het betekent om Egyptenaar te zijn.

Mohammadkotb [ar] en Ahmed Hamdy [ar] publiceerden een e-mail die was doorgestuurd door Amr Ebaid [ar], Google Student Ambassador aan de universiteit van Alexandrië, waarin hij informatie geeft over de wedstrijd:

Op 20 maart organiseerde Google de allereerste Doodle for Google Competition in het Midden-Oosten. We nodigden meer dan 160 weeskinderen uit verschillende weeshuizen in Egypte uit om naar het gebouw van GUC te komen voor een leuke dag. De kinderen tekenden GEWELDIGE doodles die onze verwachtingen overtroffen. Het was ontzettend leuk en het allerbelangrijkste was dat de kinderen ervan genoten!
De Egyptische filmster Khaled AbulNaga woonde het evenement bij en de kinderen ontroerden hem echt, hij besloot zelfs om een van hen tot zijn afstuderen te sponsoren!

MohammadKotb schreef zijn reactie op de e-mail nadat hij hem had gelezen en hij gaf aan welke doodles hij mooi vond en op welke hij had gestemd:

Nadat ik deze e-mail had gelezen, ging ik naar de link met de doodles en ik vond echt mooie doodles gemaakt door de kleine Egyptenaartjes, ware genies, en twee doodles vond ik echt mooi. De eerste doodle, die bovenaan dit artikel staat, is een hele eenvoudige doodle die is gemaakt door de 15-jarige Gaber Seror. Dit is de doodle waar ik op heb gestemd. En de tweede doodle was de doodle hieronder, gemaakt door de 11-jarige Ahmad Taha. Wat ik er het leukste aan vind, is het gerecht “Edret el fool”, want ik hou zooooo ontzettend van bonen!

Google-doodle van Ahmed Taha, 11 jaar

Google-doodle van Ahmed Taha, 11 jaar

Ook Noblese [en] riep mensen op om te stemmen voor de winnende doodle en zo jong Egyptisch talent aan te moedigen:

We willen de hele wereld laten zien hoe getalenteerd Egyptische kinderen zijn… we willen deze link met iedereen delen en mensen vragen om te stemmen voor de winnende doodle. Er kan tot eind maart worden gestemd, dus STEM nu en stuur de link door aan al je vrienden.

STEM NU: Arabische versieEngelse versie

STUUR DIT ALSJEBLIEFT DOOR NAAR JE VRIENDEN… laat de kinderen zien dat hun kunst wordt gewaardeerd.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.