Twitter draait wit door alle beelden van sneeuw in Kasjmir

Winter Postcard from Kashmir! This is Aparwhat Peak looming large on Gulmarg valley, Kashmir. Image by Rajarshi Mitra via Flickr. CC BY 2.0.

Winterse Postkaart uit Kashmir. Dit is Aparwhat Peak die groot opdoemt in de Gulmarg vallei, Kashmir. Foto door Rajarshi Mitra via Flickr. CC BY 2.0.

Besneeuwde bergen, schilderachtige valleien, huizen in het wit gedrapeerd en stille pufjes van vlokken die uit de lichtgrijze hemel vallen – dit zijn flitsen van de winter in het noordwesten van de regio Kashmir in India, wanneer de vallei de 4o-daagse winterperiode kent, gekend als Chillai Kalan [en] (grote kou), die begon op 21 december.

De hevige sneeuwval begon [en] begin januari in bijna geheel Kashmir, wat resulteerde in de annulatie van tientallen vluchten. De temperaturen in grote delen van Kashmir lagen ofwel tegen of onder het vriespunt, waarbij bepaalde locaties records optekenden tot min vier graden Celsius (24.8 graden Fahrenheit). Alhoewel Chillai Kalan hard kan zijn, hielden ook veel Twitter gebruikers ervan en deelden ze foto's en video's van de schoonheid ervan.

Activist Abdul Hameed Lone postte een foto van hevige sneeuwval:

Prachtig Kashmir. Sneeuwval.

Twitter gebruiker Mir Kamran deelde dit:

Een wit sneeuwdeken bedekt de vallei van Kashmir

Onderzoeker Arhan Bagati merkte intussen op dat winter in Kashmir veel toeristen aantrekt:

Chillai Kalan van Kashmier trekt sinds 1 januari 18.500 toeristen aan, waarvan ongeveer 3000 in Gulmarg en 1700 in Pahalgam.

Journalist Ieshan Wani deelde een video die de vredigheid van winterochtenden vastlegde:

Winterochtenden zien er zo uit.

Fotojournalist Umar Ganie deelde ondertussen beelden van Kashmir bij nacht:

In video – Sneeuwnacht in Srinagar

Niet iedereen was echter even blij met de hoeveelheid sneeuw. Journalist Majid Hyderi (Jimmy) klaagde dat de the Srinagar Municipal Corporation (SMC) de sneeuw niet had geruimd zoals verwacht:

Voor het tweede opeenvolgende jaar ruimde SMC de sneeuw niet op rijwegen en voetpaden!
Dit is de situatie langs Airport Road mohallas, benarde situatie elders kan alleen worden voorgesteld.
Beweging van pvt voertuigen ruimde wat sneeuw en SMC zal vette rekeningen vragen.

Shehryar Khanum zei dat de sneeuw romantiseren een voorrecht is:

It took me a long time to realise that romanticising snow is a privilege. Guilty. Kashmir has no infrastructure for this kind of weather. We don’t build weather friendly homes, power supply is bleak, access to roads becomes a challenge, and it just cripples daily routine.

Het heeft lang geduurd voor ik besefte dat sneeuw romantiseren een voorrecht is. Schuldig. Kasjmir heeft geen infrastructuur voor dit soort weer. We bouwen geen huizen die bestand zijn tegen het weer, de elektriciteitsvoorziening is slecht, de wegen zijn moeilijk begaanbaar en de dagelijkse routine wordt er gewoon door verlamd.

De winter brengt veel uitdagingen met zich mee voor de lokale bevolking, zoals in dit geval – gedeeld door Kasjmiri-journalist Irfan Amin Malik – toen mensen een zwangere vrouw over besneeuwde wegen droegen :

People carry pregnant woman on shoulders, horse through knee-deep snow in frontier district of north Kashmir’s Kupwara pic.twitter.com/xr3cofgw5P

Mensen dragen zwangere vrouw op schouders, door kniediepe sneeuw in grensdistrict van Noord-Kashmir's Kupwara.

Journalist Tabeenah Anjum heeft ook gedacht aan de vogels in de regio, die het moeilijk hebben om voedsel te verzamelen tijdens de hevige sneeuwval:

Met overal sneeuw is het voor onze gevederde vrienden moeilijk om granen te vinden. Laten we ons steentje bijdragen en graankorrels plaatsen op toegankelijke plaatsen.

Toch zag de Kasjmirse student Falak Qureshi het van de zonnige kant:

Een schattig meisje uit Kasjmir presenteert een sneeuwkunstwerk

Akhtar Ahmed koos er ook voor om te tonen hoe mensen genieten van de sneeuw in Kashmir:

Genieten van sneeuw in Kashmir vallei India

Op 7  januari  liet de meteorologische dienst nieuwe waarschuwingen [en] horen voor hevige regen en sneeuwval, en ook mogelijke lawines en aardverschuivingen, en ze waarschuwden de mensen dat bijgevolg verstoringen van het luchtverkeer konden verwacht worden. Een aardverschuiving veroorzaakt door hevige regenval heeft reeds de snelweg Jammu-Srinagarlandslide  geblokkeerd  [en], waardoor enkele duizenden voertuigen zijn gestrand.

Volgens [en] de autoriteiten is er nog voldoende voorraad van essentiële produkten voor inwoners van de afgelegen sneeuwgebieden in de Kashmir vallei, aangezien de mensen vier maanden van tevoren voedselvoorraden hebben gekregen. In deze gebieden houden de mensen vast aan oude gebruiken [en] om tijdens de winter te overleven—zoals het inslaan van zongedroogde groenten en vis.

Mohsin Hussain War legde het als volgt uit:

Voedsel drogen in de zon is een veilige en economische manier om voedsel te bewaren,
In #Kashmir is het in de zon drogen van verschillende levensmiddelen voor de winter een eeuwenoude traditie, vroeger werd dit op grote schaal gedaan om de voedselschaarste tijdens strenge winters tegen te gaan.

Twintig dagen van Chillai Khurd (kleine koude) volgen [en] gewoonlijk op de 40 dagen van Chillai Kalan. De winter in Kasjmir zal officieel eindigen na de verwachte tien dagen van Chillai Bachha (babykou), die op de hielen zit van Khurd.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.