Sluiten

Steun Global Voices en doneer vandaag nog!

Onze vrijwilligers over de hele wereld zetten zich elke dag in om verhalen te schrijven of te vertalen die je nergens anders leest. Maar hiervoor hebben we jouw hulp nodig. Steun onze editors, onze technologie en onze projecten met een donatie aan Global Voices!

Doneer nu

KIJK/LUISTER: Wat Eurovisie ons vertelt over Europa

Voor vele fans van het Eurovisiesongfestival [nl] is het deze week “Eurovisie-week”: de finale van het jaarlijkse zangspektakel vindt plaats op 22 mei. En zelfs minder fervente aanhangers van de show zouden durven toegeven dat Eurovisie, en de evenementen hierrond, een fascinerend beeld geeft omtrent het hedendaagse Europa, zijn politiek, zijn zelfbeeld en zijn veronderstelde waarden.

In deze aflevering van “Global Voices Insights” gaat de hoofdredacteur van Global Voices, Filip Noubel, het gesprek aan met de redacteur voor Oost-Europa Tanya Lokot en de redacteur voor Centraal Europa [en] Filip Stojanovski over Eurovisie als cultureel fenomeen. Het webinar voorziet ook speciale gastinterviews met twee Eurovisie 2021 deelnemers: Benny Cristo uit Tsjechië en Vasil uit Noord-Macedonië.

Bezoek zeker onze pagina rond Eurovisie [en] voor meer verhalen!

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.