LIVE op 20 mei: Wat het Eurovisie Songfestival ons vertelt over Europa

Voor velen in Europa en daarbuiten geniet het Eurovisie Songfestival [en – alle links] een cultstatus als jaarlijks ritueel, waarbij fans vaak in groepen samenkomen om naar de finale te kijken. Voor anderen is het een kitscherige, te langdurige gebeurtenis die na 65 jaar niet echt meer welkom is.

Maar of je er nou van houdt of er een hekel aan hebt, het lijdt geen twijfel dat het Eurovisie Songfestival – en de reacties die het oproept – ons een boeiend kijkje geeft in het hedendaagse Europa en zijn politiek, zelfbeeld en veronderstelde waarden.

Bezoek ons op 20 mei om 19.00 uur voor de nieuwste aflevering van onze Global Voices Insights webinar-serie, waarin de hoofdredacteur van Global Voices, Filip Noubel, om de tafel gaat zitten met Oost-Europa redacteur Tanya Lokot en Centraal-Europa redacteur Filip Stojanovski, voor een gesprek over het Eurovisie Songfestival als cultureel en politiek fenomeen.

De aflevering bevat ook speciale gastinterviews met twee artiesten die als deelnemers aan het Eurovisie Songfestival 2021 op 22 mei het podium in Rotterdam zullen betreden: Benny Cristo, die de Tsjechische Republiek en Vasil die Noord Macedonië zal vertegenwoordigen.

De sessie is gratis en vrij toegankelijk, en wordt live gestreamd op Facebook Live, YouTube en Twitch

We kijken ernaar uit om u op 20 mei 5pm GMT (klik op deze link om naar uw lokale tijdzone te converteren) bij ons te hebben!

 

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.