In de huizenmarkt van Hongkong zijn we allemaal sardientjes

sardines

In Hongkong zijn we allemaal sardientjes. Illustratie: Disillusionist (CC BY-ND 4.0)

Hongkong is beroemd en berucht vanwege de veel te kleine appartementjes en hoge huizenprijzen. Al jarenlang beloven de beleidsmakers dat de levensstandaard wordt verbeterd, maar vooralsnog is daar niets van te merken. De afgelopen decennia zijn appartementen in de stad juist kleiner en duurder geworden.

Wonen in een kooi, kamers die zijn opgedeeld in kleine hokjes en dat soort constructies vormden altijd een laatste toevlucht voor de armste mensen in de stad. Maar tegenwoordig kunnen dergelijke mini-appartementjes ook worden uitgerust voor de hogere prijsklasse, omdat mensen ongevoelig lijken te zijn geworden voor de absurditeit van het wonen op enkele vierkante meters. Ze hebben zich erbij neergelegd dat zelfs de kleinste woonruimte onbetaalbaar is geworden.

Het maakt niet uit in welk soort huis je woont in Hongkong, we zijn allemaal gewoon sardientjes.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.