Hond levend begraven in Voronezh

Screen capture: Moye! Online / YouTube

Screen capture: Moye! Online / YouTube

De bewoners van een flatgebouw in Vororezh hebben een hond gered uit een bijzonder nachtmerrieachtige val. Blijkbaar begroeven bouwvakkers het dier eerder deze week bij het opnieuw aanleggen van de ingang van het flatgebouw. Huurders vertelden dat ze gedempt geblaf en gejank hoorden onder de pas gelegde bakstenen op dinsdag 22 september.

Gedurende twee dagen reageerden de lokale autoriteiten niet op de vraag om hulp te bieden. Op donderdag 24 september beslisten uiteindelijk een aantal huurders om het heft in eigen handen te nemen door de bakstenen los te trekken en de geklemd zittende hond, die zwanger bleek te zijn, uit te graven. Een video-opname van de reddingsactie vond gauw zijn weg online waar het meer dan 77.000 keer bekeken werd in minder dan 48 uur.

Een lokale dierenrechtengemeenschap met de naam “Recht op Leven” [ru] heeft voorlopig de hoede over de hond op zich genomen en een campagne [ru] gestart om een nieuwe thuis voor haar te vinden. Helaas heeft het dier (genaamd Belka of “Eekhoorn”) haar puppy's verloren vanwege stress en uitdroging door onder de grond geklemd te zitten. Ze herstelt momenteel in een kliniek waar dierenartsen een echografie namen en haar steriliseerden.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.