Scrol door de geschiedenis van Madagascar via vintage foto's

Online Photo Museum of Madagascar with their Permission

Online Fotomuseum van Madagascar met hun toestemming

Toegang tot de visuele geschiedenis van de meeste voormalige koloniale landen in Afrika is gewoonlijk een moeilijke onderneming omdat voormalige koloniale machten de toegang tot historische archieven beperken. Helihanta RAJAONARISON en Tsiry Fy-Tia SOLOFOMIHANTA in Madagascar zochten een oplossing voor het probleem en maakten de geschiedenis van Madagascar toegankelijk voor het publiek door een online Museum van Madagascar [fr]  te creëren met behulp van een collectie vintage foto's.

De website ging online op 27 juli 2015 en biedt een blik op het dagelijkse leven van Madagascar van 1850 tot 1960. De collectie is georganiseerd in vier periodes: de periode vóór de kolonisatie, de koloniale periode, grote constructies, dagelijks leven en onafhankelijkheid.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.