Minstens 30 dodelijke slachtoffers na zware regenval in Chili

Het noorden van Chili werd getroffen door de zwaarste regenval sinds tientallen jaren en kostte het leven aan minstens 30 mensen volgens het recentste rapport van het Nationaal Crisisbureau van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (gekend als Onemi [es]) op 21 april.

Op het tijdstip van het schrijven van dit bericht werd er een nieuw slachtoffer gevonden.

LAST-MINUTE : In Los Loros werd het lichaam van een nieuw slachtoffer van de overstroming gevonden. Dit is nummer 31.

Op Global Voices werd verslag uitgebracht over wat beschouwd wordt als de ergste regenval sinds de laatste 80 jaar [es] in de noordelijke gebieden (vooral in Atacama en Antofagasta) waar de rivier Copiapó overstroomde als gevolg van de regen.

Volgens persberichten [es] zijn er minstens 59 mensen vermist en 29.739 getroffen. Ondertussen loopt de materiële schade op tot 2.000 volledig vernielde huizen. Meer dan 6.000 zijn zwaar beschadigd en nog eens 11.000 huizen hebben lichte schade opgelopen.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.