Mexicaanse vrouwen worden opgeroepen om hun beschrijving in de Mexicaanse media te helpen veranderen.

WACC [en], SocialTIC [es], WITNESS [en], La Sandía Digital [es], en Subversiones [es] hebben vrouwen die graag verhalen vertellen over sterke vrouwen in hun gemeenschap opgeroepen om de manier waarop vrouwen in de media afgeschilderd worden te veranderen.

Een van de vertegenwoordigers van het project vertelde Global Voices dat er in de Mexicaanse media niet enkel een tekort is aan productie en verspreiding van content gemaakt door vrouwen, maar ook een gebrek aan genuanceerde content, waardoor dominante stereotypen die de diversiteit niet bevorderen herhaald worden.

Voces de Mujeres, fotografía extraída del Perfil de Facebook de SocialTIC, utilizada con autorización

Vrouwenstemmen. Foto genomen van de Facebook-pagina van SocialTIC. Met toestemming gebruikt.

Waaruit bestaat het project?

Het project bestaat uit een caravan ingericht met een audiovisueel laboratorium waar vrouwen over fotografie, video en tekstcreatie zullen leren. De laboratoriumcaravan zal zes maanden in omloop zijn en vier sessies van drie dagen aanbieden in verschillende Mexicaanse gemeenschappen gedurende de maanden mei, juni, juli en augustus.

Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen?

De vrouwen moeten minstens 18 jaar zijn, in Centraal-Mexico wonen, betrokken zijn bij gemeenschapsprojecten, van mei tot september acht uur per week kunnen besteden, zich kunnen verplaatsen gedurende de geplande data, de aangeleerde kennis delen met de gemeenschap en over een draagbare computer beschikken. Er zullen twintig kandidaten gekozen worden.

De registratieperiode voor dit project liep tot 27 maart 2015. De organisatoren selecteren de inzendingen die in aanmerking komen uit de inzendingen die ze van over heel Mexico ontvangen hebben en zullen weldra de resultaten publiceren. Wend je voor eventuele vragen of inlichtingen tot voces.mujeres@gmail.com.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.