Hoe groot is jouw CO2-voetafdruk?

Afbeelding van blog Esturirafi. Met toestemming gebruikt.

We horen steeds meer over de klimaatverandering, een onderwerp waar iedereen het over heeft terwijl maar weinig mensen zich bewust zijn van de werkelijke gevolgen. We horen vaak dat we allemaal bijdragen aan de vernietiging van de aarde, maar hoe weten we hoe groot onze voetafdruk is? Dat is de vraag [es] die Ruth Abrain Sanchez stelt op haar blog:

Para qué sirve

A nivel personal: para saber cuál es tu impacto sobre el medio ambiente. Por ejemplo, si consumes mucha electricidad y vas siempre en coche tu huella será alta. Es una manera situarnos en la escala eco-friendly :-)

Het doel

Persoonlijk: weten wat je impact op het milieu is. Als je bijvoorbeeld veel electriciteit verbruikt en altijd de auto neemt, zul je een grote voetafdruk hebben. Het is een manier om in te schalen hoe milieuvriendelijk [es] we zijn :-)

In dit milieublog [es] vinden we enkele richtlijnen waarmee we onze CO2-voetafdruk (de hoeveelheid CO2 die we gedurende ons hele leven produceren) kunnen berekenen en zo milieuvriendelijk [en] mogelijk kunnen worden.

Volgens de blogger kun je in drie stappen bij het resultaat komen. De eerste stap is het verzamelen van gegevens, zoals elektriciteit-, water- en gasverbruik. Vervolgens bepaal je de factoren, dat wil zeggen de totale hoeveelheid CO2 per soort verbruik. Ten slotte gebruik je deze formule voor de berekening: CO2-voetafdruk = Hoeveelheid x Emissiefactor.

Met deze eenvoudige maar nuttige informatie komen we dichter bij het milieu, worden we ons bewuster van de schade die we veroorzaken en kunnen we proberen die schade zoveel mogelijk te beperken.

Je kunt Ruth Abrain volgen op Twitter.

Deze post was onderdeel van de zesentwintigste #LunesDeBlogsGV [en] (blogmaandag op GV) op 27 oktober 2014.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.