Google-bus geeft half miljoen studenten in Bangladesh les in internetvaardigheden

Screenshot of Google Bus from the Intro Video on YouTube

Screenshot van de Google-bus van de introductievideo op YouTube (klik op afbeelding om video te bekijken)

Een team van internet- en technologiegigant Google rijdt door heel Bangladesh om een half miljoen studenten van hogescholen en universiteiten te leren hoe zij het internet optimaal kunnen gebruiken. De bus, die hiervoor speciaal is uitgerust met 3G mobiel internet, zal 500 campussen op 35 verschillende locaties in het Zuid-Aziatische land bezoeken.

Steeds meer mensen in Bangladesh maken gebruik van internet dankzij het mobiele 3G netwerk. In de afgelopen twee jaar is de internetpenetratie gestegen naar 20 procent, tegenover 5 procent in 2012. Deze nieuwe en vooral jonge gebruikers hebben nog niet de vaardigheden om alle mogelijkheden van het web en de nieuwe media te gebruiken.

Met dit initiatief wil Google daar verandering in brengen. De studenten hebben niet alleen toegang tot internet, maar leren eveneens over nieuwe hulpmiddelen waarmee ze hun voordeel kunnen doen tijdens hun opleiding en verdere ontwikkeling. Ook kunnen zij training-sessies volgen bij een instructeur. De studenten die deelnemen aan het project kunnen gebruik maken van een aantal Android-apparaten met internetverbinding.

De bus heeft inmiddels meerdere hogescholen en universiteiten in de hoofdstad Dhaka bezocht. De komende maanden begint de reis langs academische instellingen in en rond Chittagong, Khulna, Sylhet, Rajshahi, Rangpur, Barisal en andere grote steden.

Internetgebruikers zijn enthousiast over dit Google-initiatief:

#Google #rijdt door heel #Bangladesh om #studenten over het #internet te #leren http://flip.it/d9UG6

@de Google-bus begint aan zijn reis door #Bangladesh http://bit.ly/1xQR5jV via @bdnews24com #GoogleBus #GoogleBusBD #Google

#Google zet zijn geld ook in op #Bangladesh #ICT! Welkom Google! :)
http://ln.is/youtu.be/Lrh5M #googlebusbd #business #internet

Veel studenten deelden hun ervaringen op de Google Plus Community-pagina. Murad Hossain van het Adamji Cantonment College zei:

The Google bus team came to our #ACC college Campus..It's just great :) Though it's new to me but feeling excited. Hope in Bangladesh it will spread soon and gain popularity…

De Google-bus kwam naar onze #ACC college campus.. het is gewoon geweldig :) Hoewel het allemaal nieuw voor me is, ben ik erg enthousiast. Ik hoop dat dit zich over heel Bangladesh verspreidt en aan populariteit gaat winnen…

Orpita Ahmed (Bristy) schreef:

Hi, I'm bristy from tejgaon college. I like Google Bus. It is very essential for our daily life. So I like it very much.

Hallo, ik ben Bristy van het Tejgaon college. Ik vind de Google-bus leuk. Dit is belangrijk voor ons dagelijks leven. Dus ik ben er erg blij mee.

Op het Bengalese blog Jhalmoori, legt Ahmed Rabib Towsif uit waarom de Google-bus zo belangrijk is:

Google as we all know by their search engine is a multinational company with a mission to organize the world’s information and make it universally accessible and useful. With the Google Bus Bangladesh initiative it would not only benefit the youth from today, but benefit the whole country tomorrow.

Google is, zoals we allemaal weten door de informatie op hun zoekmachine, een multinational met het doel om alle informatie op de wereld te organiseren en voor iedereen toegankelijk en bruikbaar te maken. Het Google-bus-initiatief in Bangladesh zal niet alleen de jongeren van vandaag helpen, maar op de lange termijn heeft het hele land er profijt van.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.