Solana Larsen stopt, Sahar Habib neemt het roer over

Outgoing Managing Editor, Solana Larsen (L) will be succeeded by Sahar Habib Ghazi (R)

Solana Larsen (links) stopt, Sahar Habib Ghazi (rechts) volgt haar op

Eind mei namen we afscheid van Solana Larsen, die jarenlang onze managing editor was. En we verwelkomden een nieuwe vrijwilliger, die ook Solana Larsen heet.

Solana stopt na zeven jaar met het werk als managing editor. In die functie stond ze aan het roer van de redactie-afdeling van Global Voices. ‘Persoonlijke redenen’ zijn vaak een eufemisme voor andere dingen, maar Solana zegt de functie echt op om meer tijd met haar gezin, en vooral haar tweejarige dochtertje door te brengen. “Het is voor mij en Global Voices het beste,” schreef ze in een e-mail aan de community, “als ik nu aftreed en ruimte maak voor andere gloednieuwe dingen.”

Onder leiding van Solana doorstond Global Voices het snel veranderende landschap van de sociale media, want bloggen werd in de sociale media het belangrijkste platform voor burgers die gehoord willen worden. We zijn blij dat ze actief wordt als vrijwilliger en bovendien aan speciale projecten gaat werken en ons op congressen gaat vertegenwoordigen.

Solana geeft de redactie van Global Voices door aan de uiterst bekwame Sahar Habib Ghazi, die al vanaf juni 2012 deputy editor was bij GV.

Sahar, journalist, blogger en activist, verdeelt haar tijd tussen de VS en Pakistan. Ze hielp bij de oprichting van DawnNews TV en heeft reportages gedaan voor de New York Times. Toen ze ‘John S. Knight Journalism fellow’ was op Stanford University richtte ze Hosh Media op, een online platform voor jonge journalisten.

Sahar heeft veel gedaan aan de ontwikkeling van de stijlgidsen van Global Voices. Ze heeft de redactieprocessen gestroomlijnd en een redactieteam samengesteld. Het belangrijkste is dat ze een buitengewoon goede redacteur en zeer betrokken lid van de GV-community is en we hebben er alle vertrouwen in dat ze de redactie-afdeling verder zal ontwikkelen.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.