Postercampagne in Singapore moet bij publiek schuldgevoel oproepen over vleesconsumptie

puppy_pig‘Waarom houden we van de een en eten de ander?’ is het thema van de postercampagne van het Vegetarisch Genootschap in Singapore (Vegetarian Society) om meer bekendheid te geven aan het vegetarisme. Op de posters zijn een huisdier en een boerderijdier te zien, waarmee men het publiek wil laten nadenken over hun vleesconsumptie.

De veertiendaagse campagne duurt tot 9 april 2014. Als locatie is gekozen voor het station bij het gemeentehuis, dat een van de drukste van Singapore is. De postercampagne komt oorspronkelijk uit Toronto.

Het genootschap legt [en-alle links] de gedachte achter de campagne uit:

We houden van honden en katten en zijn dol op ze; we beschouwen ze als onze metgezellen, onze vrienden. We worden woest als ze worden mishandeld en eisen wetten om hen te beschermen. Voor de meeste mensen is het gewoonweg ondenkbaar om ze op te eten.

Boerderijdieren  – die net zo intelligent, gevoelig en emotioneel zijn als katten en honden – worden daarentegen puur beschouwd als voedsel.

Om dierenmishandeling te belichten, geeft iedere poster informatie over de methodes die op de boerderij worden gebruikt:

Met de posters willen we bewustwording creëren; wat maakt dat de één een ‘vriend’ is en de ander ‘voedsel’. Op iedere poster staan relevante cijfers en er staat informatie over methodes die in de bio-industrie worden toegepast. 

Deze You Tube-video van het Vegetarisch Genootschap wordt gebruikt om geld voor de campagne in te zamelen.

Veron Lau, voorzitter van de organisatie voor het welzijn van katten, de Cat Welfare Society, doet een dringend beroep op het publiek om na te denken over de manier waarop we dieren behandelen:

Dierenliefhebbers worden vaak voor een dilemma gesteld, omdat ze van hun huisdieren houden maar toch vlees eten. We vragen ons af of we, als we moeite doen om de een te redden en lijden te voorkomen, dat voor de ander ook zouden moeten doen. Of we nu van dieren houden of niet, we moeten in de eerste plaats bewust leven en dat houdt in dat we nadenken over waar ons voedsel of onze huisdieren vandaan komen. We zijn immers onderdeel van de consumptieketen en kunnen onze gezamenlijke invloed uitoefenen om ethische verandering teweeg te brengen door de keuzes die we maken.

Habib Hassan, een van de treinreizigers die door The Straits Times werd geïnterviewd steunt de campagne niet:

Vegetariërs maken maar een klein deel uit van de bevolking van Singapore. Ze zouden geen toestemming moeten krijgen om de openbare ruimte te gebruiken om hun doelstellingen propageren. Deze advertentie is duidelijk bevooroordeeld en maakt dat mensen zich schuldig voelen. Ik moet kunnen eten wat ik wil.

Hieronder staan enkele posters van het Vegetarisch Genootschap:

cat_chick

dog_cow

Selfie photo of vegetarians supporting the campaign.

Selfie van vegetariërs die de campagne steunen.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.