Nieuwe informatie van Snowden: NSA hackte Mexicaanse regering

Volgens nieuwe informatie van Edward Snowden die is gepubliceerd in het Duitse tijdschrift Der Spiegel heeft de NSA (National Security Agency) “jarenlang systematisch de Mexicaanse regering afgeluisterd”.

licht dit toe op Boing Boing:

Volgens informatie die is gelekt door Snowden en die in detail wordt besproken in Der Spiegel, heeft de NSA ingebroken in de mail servers van het account van de Mexicaanse president Felipe Calderon en heeft deze toegang vervolgens gebruikt om de president, leden van de regering en hoge diplomaten af te luisteren. De NSA beschreef het programma, dat “Flatliquid” werd genoemd, als “lucratief”. Via een tweede programma, “Whitetamale”, werden ook hoge Mexicaanse politici (waaronder presidentskandidaat Peña Nieto) afgeluisterd in een poging de rampzalige strijd tegen drugs in het land te beïnvloeden.

De Britse krant The Guardian meldt dat het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deze beschuldigingen heeft veroordeeld en heeft verklaard: “deze praktijken zijn onacceptabel, illegaal en vormen een schending van Mexicaanse en internationale wetten”. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei ook dat “de Amerikaanse president Barack Obama heeft beloofd om een ‘uitgebreid onderzoek’ in te stellen naar wie verantwoordelijk is voor de vermeende spionage”.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.