Jouw mening telt: Blog Action Day over mensenrechten!

Human rights

Een foto voor de Dag van de Mensenrechten. Catching.Light op Flickr (CC-BY)

Al vanaf 2007 roept Blog Action Day bloggers van over de hele wereld op om hun toetsenbord eens flink aan het werk te zetten: één dag, één thema, duizenden stemmen. Het thema van dit jaar is mensenrechten en de datum is 16 oktober. Bloggers, podcasters en nog veel meer andere mensen slaan de handen ineen om de aandacht te vestigen op een thema dat voor de hele wereld belangrijk is. Een van die belangrijke rechten is: “Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting” (Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, artikel 19).

Op Global Voices hebben we het vaak over mensenrechten, met name in relatie tot censuur, controle en meningsuiting op het internet. We vinden het geweldig dat we een dag speciaal wijden aan denken en praten over een onderwerp dat altijd actueel lijkt te blijven.

Op het moment van dit schrijven hebben 1.377 blogs uit 114 landen zich aangemeld om mee te doen aan Blog Action Day 2013. Meld je blog vandaag nog aan en praat mee in de wereldwijde discussie! De links in dit artikel verwijzen naar Engelstalige pagina's, maar je hoeft niet in het Engels te schrijven; bij aanmelding kun je aangeven in welke taal je je blog schrijft. De tags voor dit jaar zijn #BAD13, #HumanRights, #Oct16.

We maken net als vorig jaar een overzicht van de bijdragen van Global Voices-auteurs. Wordt vervolgd!

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.