GV Face: De strijd voor een open internet in Brazilië

Hecht je waarde aan de vrijheid van meningsuiting op internet? En aan je online privacy? Hoe zou je het vinden als de regering van jouw land een wet aannam die deze rechten zou beschermen in plaats van bedreigen?

Braziliaanse voorvechters van digitale burgerrechten strijden al jaren voor invoering van de Marco Civil da Internet, een unieke wet die essentiële rechten en vrijheden op internet beschermt.

De Amerikaanse digitale afluisterpraktijken hebben de kwestie nieuw elan gegeven en de steun voor het wetsvoorstel uit de hele maatschappij aangewakkerd, zelfs van de president van Brazilië, Dilma Rousseff.

Op GV Face spreekt deze week onze editor van GV Advocacy Ellery Biddle (@ellerybiddle) met een aantal vooraanstaande deskundigen op het gebied, onder wie GV-auteur Raphael Tsavkko (@Tsavkko), Carolina Rossini (@carolinarossini) en Joana Varon (@joana_varon), die heeft meegeschreven aan het wetsvoorstel.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.