FOTO'S: De herontdekking van Slovenië, gekoesterde vakantieplaats in de Balkan

Dankzij de vele aantrekkelijke vakantiemogelijkheden die Slovenië [en – alle links] te bieden heeft, is het land vooral bij Europeanen de laatste jaren als bestemming steeds populairder geworden. Het plan van Slovenië om zich te richten op gezondheidstoerisme en om dit verder te ontwikkelen, is een enorm succes en het resulteerde erin dat dit kleine land nu tientallen kuuroorden met natuurlijke bronnen heeft.

Door gebruik te maken van de geografische voordelen met betrekking tot de ligging en het klimaat van het land, heeft het ontwikkelingsplan van Slovenië ervoor gezorgd dat er 15 ultramoderne kuuroorden zijn opgezet onder de slagzin  “Through Nature to Health” (Door de natuur naar gezondheid). Deze campagne voor gezondheidstoerisme heeft Slovenië een groeiend aantal bezoekers, die liefhebbers zijn van de groene mediterrane kust, bezorgd.

One of Slovenia's man natural wonders - Skocjan Caves; used under Creative Commons license.

Een van de belangrijkste wonderen der natuur in Slovenië – Skocjan Caves; foto geplaatst met toestemming van Creative Commons.

De kustlijn van Slovenië is slechts 46,6 kilometer lang en de kustplaatsen Piran, Izila en Kopar trekken toeristen vanwege hun authentieke middeleeuwse gebouwen en hun sfeer. De websites van de sociale media staan deze zomer vol met hartelijke groeten die gebruikers over heel Europa en daarbuiten, daar tijdens hun vakantie in Slovenië hebben geplaatst. Ze schijnen heel erg onder de indruk te zijn van de natuurwonderen in het land. Op een Facebook pagina voor enthousiaste beoefenaars van het exploreren van grotten, delen toeristen foto's van de ongelofelijke grotten van Skocjan. Op een andere pagina van Facebook, die helemaal gewijd is aan de zomer in Slovenië, delen gebruikers foto's van zomerse activiteiten als raften.

Kayaking lessons in Soča Valley; photo courtesy of Soča Rafting, used with permission.

Lessen in kajakvaren in Soča Valley; foto is met toestemming geplaatst. Met dank aan Soča Rafting.

 

Soča Valley offers many activities and adventures; photo courtesy of Soča Rafting, used with permission.

De Soča Vallei biedt veel mogelijkheden voor activiteiten en avonturen; foto gebruikt met toestemming. Met dank aan Soča Rafting.

Het ziet er echter naar uit dat de populairste bestemming de stad Bled is:

Alastair Mavor uit Londen die geschiedenis studeert aan de Universiteit van Nottingham, zegt het volgende over Bled:

Een andere gebruiker van Twitter, de uit Slovenië afkomstige en in de media werkzame @LenjaFPapp zegt:

Een toerist uit Oostenrijk @StephDo_ post een schilderachtige foto van het meer van Bled:

De Sloveense meren trekken nog steeds de meeste aandacht van de bezoekers, maar Slovenië lijkt vastbesloten om de aandacht van de toeristen ook te laten uitgaan naar andere plaatsen en activiteiten die het land te bieden heeft. Zelfs de Amerikaanse omroeporganisatie ABC News heeft het op de reizenpagina van hun website over vakantievieren in het hart van Europa.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.