Boekarest, niet Boedapest: het verschil uitgelegd met een reep chocola

De hoofdsteden van Roemenië en Hongarije, respectievelijk Boekarest en Boedapest, worden vaak door elkaar gehaald. Het gebeurt regelmatig dat mensen die de regio niet goed kennen, een vliegticket naar Boekarest boeken terwijl ze naar Boedapest willen, en omgekeerd. Vorig jaar boekten 400 voetbalsupporters uit Spanje zelfs een chartervlucht naar de finale van de UEFA Europa League 2012 in Boedapest. Het enige probleem was dat de finale plaatsvond in Boekarest.

Boekarest, niet Boedapest; een van de officiële beelden uit de reclamecampagne van ROM-chocola.

Boekarest, niet Boedapest; een van de officiële beelden uit de reclamecampagne van ROM-chocola.


Een Roemeense chocoladeproducent is een campagne gestart om de verwarring op een heerlijk originele manier op te lossen. In de video hieronder en in een podcast van PRI's The World [en] wordt meer verteld over deze en andere pogingen om reizigers het verschil uit te leggen tussen de twee Oost-Europese hoofdsteden. Een blog over reizen en kunst bevat meer afbeeldingen [en] uit de volledige reclamecampagne:

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.