Colombia/V.S.: “We moeten over coke praten”

De in Colombia gevestigde Amerikaanse blogger Natalie Southwick schrijft over de toeleveringsketen van cocaïne en vraagt haar landgenoten om na te denken over de vraag hoe Amerikanen wellicht de keten van geweld en uitbuiting laten voortduren door de vraag naar cocaïne op gang te houden. “Denk op z'n minst even na voordat je gaat inhaleren.”

Colombia kan dan een van de grootste producenten van cocaïne ter wereld zijn, maar de V.S. zijn verreweg de grootste afnemers. Het is geen toeval dat Noord-Mexico de laatste paar jaar is veranderd in een verontrustende nachtmerrie van drugskoeriers en weerzinwekkende vergeldingen door drugskartels – iemand moet die coke toch beschermen en ervoor zorgen dat het veilig naar de neuzen van de rijke kinderen in de Amerikaanse steden komt.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.