Tentoonstelling “Jemen door onze lenzen”

De Jemenitische journaliste en blogger [en – alle links] Afrah Nasser gebruikt sociale media om geld in te zamelen voor een fotografietentoonstelling in Stockholm, Zweden.

Ze wil kwaliteitsfoto's kopen van Jemenitische fotografen die in hun werk belangrijke momenten uit de moderne geschiedenis van Jemen hebben vastgelegd en een tentoonstellingsruimte in Stockholm huren waar ze de foto's tentoon kan stellen.

Afrah schreef op haar Facebook-pagina over de tentoonstelling, die ze “Jemen door onze lenzen” heeft genoemd.

Over het inzamelen van geld schrijft ze:

Dit is een project waar ik aan werk voor de Jemenitische kunst van de fotografie. Het is een fotografietentoonstelling hier in Stockholm over Jemen door Jemenitische fotografen. Ik gebruik een website voor crowdfunding om geld in te zamelen. Dus JIJ kunt dit mogelijk maken. Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom. 5 euro kan al heel veel verschil maken. Steun alsjeblieft de tentoonstelling en de Jemenitische fotografen.

Bekijk deze video die de dappere blogger heeft gemaakt. De inzamelingspagina is te vinden op Ulule.

De bedoeling is om geld in te zamelen voor een tentoonstelling om mensen kennis te laten maken met Jemen en om aankomende Jemenitische fotografen te steunen. Afrah roept de kijkers op haar te helpen deze tentoonstelling te realiseren.

Afrah schrijft verder:

Ik vind dit project heel belangrijk omdat het aspecten van Jemen laat zien die zijn gefotografeerd door Jemenitische fotografen die normaal gesproken geen kans krijgen om hun boodschap internationaal te tonen, zoals ze graag zouden willen. En omdat Jemen een moeilijke tijd doormaakt, kan dit een manier zijn om het land te steunen.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.