Syrië: VN-rapport laat zien dat waarnemingsmissie machteloos is

Terwijl de situatie in Syrië verder verergert en er steeds meer afschrikwekkende berichten [en – alle links] uit de stad Houla komen, publiceert het door Foreign Policy gehoste blog Turtle Bay een samenvatting van een rapport [PDF] van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon over de VN-waarnemingsmissie. Dit “weinig hoopgevende” verslag laat duidelijk zien dat door Kofi Annan aanbevolen maatregelen niet zijn geïmplementeerd en dat er, ondanks diplomatieke druk, nog steeds geen realistisch vredesplan is. Ban Ki-moon merkt op dat “terwijl velen de gevolgen van een verdere militarisering van het conflict vrezen, sommigen zo hun twijfels hebben over de mogelijkheid van een vreedzame oplossing”.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.