Bahrein: Leger schiet met scherp op demonstranten (videobeelden)

Dit artikel maakt deel uit van onze speciale pagina Bahrain Protests 2011.

@ba7rainiDXB Mohamed Alshamlan shot in the leg with live ammunition by the Khalifi Army, X-ray picture #Bahrain #Feb14

@ba7rainiDXB Mohamed Alshamlan is in zijn been geschoten door het leger van Khalifi, röntgenfoto #Bahrain #Feb14

De vele meldingen van schietpartijen [nl] op verschillende plaatsen in Manama, de hoofdstad van Bahrein, overspoelden vrijdag 18 februari 2011 de websites van de sociale media. Op verschillende locaties werden video's gemaakt en die laten niet alleen de momenten zien dat er geschoten werd, maar tonen ook de slachtoffers nadien (WAARSCHUWING: er zitten schokkende beelden bij).

In deze eerste video zien we een bekend gezicht uit een eerder geplaatst artikel [nl]: het slachtoffer dat met de journalist praatte, werd gezien toen hij een gewonde bij de demonstratie wegdroeg. Uit de beschrijving bij de video [en, ar]:

Slachtoffer praat met journalist na aanval op demonstranten. Ze worden opnieuw aangevallen.
Geen precieze vertaling.
“We liepen daar, we riepen ‘vrede, vrede’, we staken zelfs onze handen omhoog (iemand anders zegt: we hadden zelfs bloemen bij ons). Ze waren serieus, ze hadden machinegeweren, geen gewone geweren of pistolen, maar echt machinegeweren op een driepoot, en ze openden het vuur en de mensen renden weg! Iemand voor me was op slag dood nadat hij in zijn hoofd was geschoten, ik probeerde hem beet te pakken en mee te dragen, ik was helemaal in shock”

We zien dat mensen wegrennen van de protesten [en, ar] en het wordt duidelijk waarom als we geweerschoten horen en er nog meer mensen, waaronder kinderen, wegrennen.

Deze video [en, ar] laat demonstranten zien die op weg zijn naar het Parelplein (Lulu) terwijl ze “Vrede, vrede” scanderen. En dan zijn er schoten te horen.

Deze volgende video [en, ar] toont wat er daarna gebeurde: sommige demonstranten liggen op de grond, in het bloed, terwijl anderen het uitschreeuwen bij het zien van de onbeweeglijke lichamen. (WAARSCHUWING: schokkende beelden)

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.