Gezocht: meer baby's nodig in Singapore

In Singapore heeft het vruchtbaarheidscijfer met 1,16% een diepterecord bereikt. Om de bevolking te laten groeien stelt de overheid voor om het aantal buitenlandse werknemers en inwoners in de welvarende stadstaat te verhogen. Hoe reageren bloggers?

De babypremies [en – alle links] of -bonussen moeten worden herzien, volgens Singapore Notes

De CDA (Children Development Account) geldt maar tot je kind 6 jaar wordt. Vanaf het zevende jaar sta je er alleen voor. Je hoeft het niet eens uit te rekenen: alleen al het collegegeld voor een studie van 4 jaar doet zelfs het meest genereuze financiële stimuleringspakket verbleken

My Little Corner legt de tegenstelling uit tussen het verhogen van de vruchtbaarheid en de eis om productiever te zijn op kantoor

Het is onmogelijk om productiviteit en vruchtbaarheid tegelijkertijd te verhogen. Ze staan elkaar in de weg.

De sleutel tot een gezonde gezinsomgeving is nog altijd je gezin. Helpt het dan als zowel de man als de vrouw tot ‘s avonds laat en soms zelfs in het weekend moeten overwerken, doordat ze worden gedwongen mee te doen aan het streven naar “verhoogde productiviteit”?

Wat heeft deze “verhoogde productiviteit” voor gevolgen voor je kind? Ziet je kind je wel als familie? Je bent tenslotte altijd aan het werk en je kind ziet anderen vaker dan jou.

Gerald Giam heeft kritiek op het “verkeerd geleide” immigratiebeleid van de overheid

Jonge Singaporezen noemen verschillende redenen waarom ze niet meer kinderen hebben: Te druk op het werk, de kosten van levensonderhoud zijn te hoog, het onderwijssysteem levert te veel stress op voor kinderen (en hun ouders), ze kunnen geen eigen woonruimte vinden.

Veel van deze redenen hebben te maken met overbevolking en sterke concurrentie en die zijn grotendeels het gevolg van het verkeerd geleide immigratiebeleid van deze overheid.

groundnotes gebruikt humor en stelt voor de foktechnieken van dierentuinen over te nemen

Het wordt tijd dat we kijken hoe experts het doen. En dan bedoel ik niet goedkope datingbureaus of het Singapore Dating Network, dat zonde van je geld is. Ik heb het over de echte experts: de dierentuinen!

Overal in de wereld hebben de beste dierentuinen goede fokprogramma's voor dieren, met goede resultaten. Het is bekend dat het moeilijk is om exotische en bedreigde diersoorten in gevangenschap te fokken, maar als ze het aantal Amerikaanse condors kunnen verhogen, is er misschien ook nog hoop voor Singaporezen.

The Lycan Times herinnert de overheid eraan dat de kosten van levensonderhoud moeten worden verlaagd voor een hoger vruchtbaarheidscijfer

Kort samengevat is de beste manier om het vruchtbaarheidscijfer te verhogen door ons echt betaalbare huizen te geven en de kosten van levensonderhoud te verlagen. Dat vergt wel hard werk en verstrekkend beleid en het duurt even voordat het effect heeft

Kelvin Tan heeft een vergelijkbaar voorstel

Wat de middeninkomens betreft: daarvoor moeten de kosten voor het op de wereld zetten en grootbrengen van kinderen drastisch omlaag. Singapore moet veel geld uittrekken voor de kosten van bevallingen, de kosten van scholen enz. Ouders met kinderen moeten een wekelijkse toelage krijgen. Met andere woorden: het moet heel aantrekkelijk worden om kinderen te hebben. Dat wordt inderdaad duur beleid, maar het zal uiteindelijk meer opleveren dan wat het kost.

My Singapore News schrijft dat de overheid moet overwegen om de behoeften van kinderen te subsidiëren

Als het ligt aan de maatschappelijke en financiële kosten, dan moet dat probleem op landelijk niveau worden aangepakt. Wiens fout is het als jonge stellen zich belemmerd voelen om kinderen te krijgen? Veel jonge stellen denken goed na en weten hoe duur het is om kinderen groot te brengen in deze dure broeikas. Waarom neemt de overheid het grootbrengen van kinderen niet over, alleen het financiële deel?

Cloudywind somt de redenen op waarom getrouwde stellen geen kinderen krijgen

Omdat veel getrouwde stellen worden afgeschrikt door het idee dat ze ‘s nachts in de rij moeten staan om voor hun kind een plekje op een kleuterschool te bemachtigen.

Omdat veel getrouwde stellen nog steeds aan het sparen zijn voor de medische kosten van een bevalling.

Omdat veel getrouwde vrouwen de kans op promotie willen houden.

Omdat veel getrouwde vrouwen hun baan niet kwijt willen.

Omdat veel getrouwde stellen het te druk hebben met hard werken om Goedkoper, Beter en Sneller te worden.

Omdat veel ongetrouwde stellen geen redelijk en betaalbaar flatje kunnen vinden.

Omdat veel singles geen in Singapore geboren Singaporese vriend/vriendin kunnen vinden.

Miniatuur van de twitpic-pagina van chibified

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.