Egypte: Blogger verliest werk door blog

Mohamed Maree [ar] is niet de eerste Egyptische blogger die zijn baan is verloren als gevolg van de dingen die hij in zijn blog schrijft, Founon [en] en Ahmed El Droubi [en] gingen hem voor, maar hij is wel de blogger die het meest recent zijn baan verloor vanwege hetgeen hij schrijft. Zeinobia schrijft over de kwestie: ‘Maree werkte tweeënhalve maand bij een farmaceutisch bedrijf toen de directie van dat bedrijf opeens besloot zijn contract te beëindigen, omdat het bedrijf had ontdekt dat hij politiek actief is en dat zijn standpunten tegenovergesteld zijn aan die van de Egyptische regering.’ Daarna vraagt ze zich af [en]: ‘Moeten we anoniem bloggen om ons werk te kunnen behouden!!?’

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.