Kijk samen met Global Voices naar het WK: Live Chat tijdens Uruguay-Frankrijk

Het WK Voetbal, door velen gezien als het meest internationale sportevenement ooit, wordt voor het eerst in de geschiedenis op het Afrikaanse continent georganiseerd. Global Voices besteedt aandacht aan de vele reacties van burgers over de hele wereld op het toernooi en op de sociale gevolgen ervan [en].

We willen deze discussie graag voortzetten en daarom leek het ons leuk om tijdens het WK echte gesprekken te organiseren. We beginnen met de wedstrijd Uruguay-Frankrijk op de openingsdag van het toernooi op 11 juni om 20:30 uur in Zuid-Afrika (20:30 uur Nederlandse tijd).

Klik op het wedstrijdoverzicht van de FIFA [en] om jouw plaatselijke tijd op te zoeken.

Frankrijk en Uruguay hebben al vaker tegen elkaar gespeeld: tijdens het WK van 2002 speelde Uruguay gelijk (0-0) tegen Frankrijk [en], de toenmalige wereldkampioen.

Kijk en bespreek deze wedstrijd samen met ons. We beginnen een paar minuten vóór de wedstrijd (20:30 uur Nederlandse tijd). Er zullen deelnemers uit Uruguay en Frankrijk zijn, maar ook uit veel Afrikaanse landen en uit Zuid-Afrika. Verschillende bloggers en vertalers van Global Voices zullen live verslag doen van het toernooi. Doe ook mee!

De Live Chat is ook te vinden op Global Voices en Français [fr].

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.