Twitter-gebruik in Colombia

De afgelopen twee maanden heeft de site Twitter Colombia [es – alle links] 3 miljoen tweets van 20.000 gebruikers in het hele land geanalyseerd, om zo een momentopname te creëren van het gebruik van Twitter. Het resultaat was een verzameling statistische gegevens over de gemiddelde twitteraar in Colombia.

Twitter ColombiaDe gemiddelde Colombiaanse twitteraar volgt 128 mensen en wordt door 176 mensen gevolgd, en slechts 13% van de gebruikers hebben hun tweets afgeschermd. De statistieken bevatten zelfs informatie over de dag en het tijdstip waarop de gemiddelde twitteraar gebruikmaakte van Twitter: respectievelijk woensdag en half 12 ‘s ochtends.

Uit het onderzoek bleek ook welke Colombiaanse twitteraars in deze periode het meest werden geciteerd. Onder deze populaire gebruikers waren Camilo Andrés García (@hyperconectado), de Colombiaanse rockster Juanes (@juanes), Nicolás Samper (@udsnoexisten), Sebastian Yepes (@sebastianyepes) en Karem Díaz Robles (@karemvip).

Behalve dit soort analyses en de tutorials op het weblog van Twitter Colombia, publiceert de site ook een directory waarin Colombiaanse Twitter-accounts worden gegroepeerd op onderwerp, zoals muziek, kranten, overheid en politici.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.