Hongarije: Bloggers leggen overstromingen vast op foto's en video's

Centraal- en Oost-Europa werden afgelopen week getroffen door overstromingen en nog steeds is het leed niet geleden. Het Hongaarse persbureau MTI meldde [en] dat rivieroevers sinds 15 mei over een lengte van 930 km tijdelijk moesten worden verzwaard. Er werden 3,6 miljoen zandzakken gebruikt en het Europees Bureau voor Humanitaire Hulp kreeg het verzoek nog meer zandzakken te leveren. Oostenrijk, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Duitsland en Nederland boden 2,12 miljoen zandzakken aan.     

In de gebieden die door de natuurramp werden getroffen, namen bloggers foto's van de situatie rond hun woning. Onder hen was Basesoft uit Szikszó [nl],een plaats in het noorden van Hongarije. Op zijn blog lichtte [hu] hij toe dat op de foto's niet te zien is hoe erg de situatie geweest was, omdat ze toen geen tijd hadden om foto's te maken.     

Foto van Basesoft

Zsolt Szentirmai plaatste foto's van de overstromingen in Sátoraljaújhely [nl], een plaats in het noorden van Hongarije, vlak bij de Kroatische grens.     

HL uit Heréd [nl] plaatste drie berichten –  hier, hier en hier [hu] – met foto's van de overstroming en van de maatregelen die ter bescherming werden genomen.     

Hieronder staan beelden en korte video's die in het eerste deel laten zien dat er in het gebied rond Transdanubië [nl] en in de bergen in het noorden van het land 20 tot 60 mm regen viel en op sommige plaatsen zelfs 86 mm. De korte video's laten gebieden in het land zien die het zwaarst zijn getroffen door de recente overstromingen. Bantabas [hu], die de video heeft gemaakt, voegde daar in de beschrijving en op enkele beelden aan toe dat iedereen die de beelden ziet op alle mogelijke manieren zou moeten helpen.     

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.