Dubai: Iraanse blogger Omid Reza Mirsayafi herdacht

Zo'n veertig jongeren uit alle delen van de wereld zijn in een café in Dubai samengekomen om de dood te herdenken van de Iraanse blogger Omid Reza Mirsayafi, een jaar geleden. Hij was de eerste blogger die in de gevangenis is overleden. Tijdens de bijeenkomst werd door middel van kunst ook aandacht besteed aan de 18-Maart-Beweging (OR318) [en-alle links].

Junkie, een teamlid van de 18-Maart-Beweging, legde uit hoe deze bijeenkomst tot stand was gekomen:

Ik wilde op donderdag 18 maart een Tweetup organiseren, waarbij we dan gezamenlijk een kunstwerk zouden maken voor de Beweging.
Het kunstwerk zou bestaan uit een groot doek waarop aanhangers van de Beweging kunnen laten zien wat vrijheid van meningsuiting voor hen betekent. Ze kunnen gebruikmaken van alle mogelijke media om hun boodschap uit te dragen: foto's, tekeningen, poëzie of zelfs gewoon de tekst “Ik wil vrijheid van meningsuiting. kthxbai” erop schrijven.

Hier zijn een aantal van deze kunstwerken.

Tegen censuur

or3181

or3182

Vóór vrijheid van meningsuiting

or3183

Dit is een video van de bijeenkomst in Dubai:

OR318 -18-Maart-Beweging – Bijeenkomst in Dubai van Areeba Hanif op Vimeo.

De 18-Maart-Beweging maakt gebruik van animaties om een groot en jong publiek te bereiken. Hun tweede animatie is al 75.000 keer bekeken. De video stond op 12 maart op de wereldwijde homepage van YouTube.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.